googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

50 χρόνια ακριβώς από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ των Led Zeppelin


Led Zeppelin - Communication Breakdown
Σαν σήμερα πριν 50 χρόνια ακριβώς, στις 12 Ιανουαρίου 1969 οι θρυλικοί Led Zeppelin κυκλοφορούν το δυνατό ντεμπούτο άλμπουμ τους «Led Zeppelin» ή «Led Zeppelin Ι» και γράφουν ιστορία.
Ο πρώτος δίσκος των Zeppelin ηχογραφήθηκε μέσα σε μόλις δυο ημέρες το φθινόπωρο του 1968 στα Olympic studios, με τον κιθαρίστα της μπάντας Τζίμι Πέιτζ να αναλαμβάνει την παραγωγή που κόστισε 1.782 λίρες Αγγλίας. Αμέσως μετά οι Zeppelin έστειλαν τις κασέτες με τις ηχογραφήσεις των τραγουδιοών στην Atlantic Records η φυσικά οποία έσπευσε να υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους.
Το εμβληματικό εξώφυλλο του δίσκου, το οποίο βρίσκεται σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα εξώφυλλα δίσκων όλων των εποχών, είναι ευθεία αναφορά στο όνομα του συγκροτήματος απεικονίζοντας το φλεγόμενο ζέπελιν Χίντεμπουργκ, λίγα λεπτά πριν συντριβεί στο έδαφος. Μάλιστα το εξώφυλλο έγινε αντικείμενο ακόμα μεγαλύτερης συζήτησης, όταν η αριστοκράτισσα Εύα Βον Ζέπελιν, συγγενής του δημιουργού του αερόπλοιου, βλέποντας το artwork απείλησε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον τους και θα ματαιώσει τη συναυλία που επρόκειτο να δώσουν οι Zeppelin στην Κοπεγχάγη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το συγκρότημα να μετονομαστεί σε The Nobs για να μπορέσει να δώσει τελικά τη συναυλία.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.reader.gr/life/moysiki/50-hronia-akrivos-apo-tin-kykloforia-toy-protoy-almpoym-ton-led-zeppelin

Δεν υπάρχουν σχόλια: