googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

«Χωρίς ραδιοφάρο το αεροδρόμιο Καρπάθου με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν νυχτερινές πτήσεις!»

Manos Konsolas
Αποτέλεσμα εικόνας για αεροδρομίου της Καρπάθου
Την πρωτοφανή εικόνα υποβάθμισης του αεροδρομίου της Καρπάθου, στο οποίο δεν μπορούν να γίνουν νυχτερινές πτήσεις, λόγω βλάβης στο ραδιοφάρο που δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι, πέρα από την υποβάθμιση του αεροδρομίου της Καρπάθου, δημιουργούνται προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, ενώ είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν έκτακτες καταστάσεις και περιστατικά υγείας, εφόσον δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν νυχτερινές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Καρπάθου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά το γεγονός ότι στο νησί ήρθαν τα ανταλλακτικά, που είναι αναγκαία για την επισκευή του ραδιοφάρου, δεν έχει αποκατασταθεί η λειτουργία του, αφού δεν έχει εγκριθεί η μετάβαση των τεχνικών από την Αθήνα, που θα πραγματοποιήσουν την επισκευή.
«Όταν η Πολιτεία είναι ανίκανη να αποκαταστήσει μια βλάβη στον εξοπλισμό ενός περιφερειακού αεροδρομίου, η εικόνα αυτή δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις και συνειρμούς στο εξωτερικό», τονίζει ο κ. Κόνσολας αναφερόμενος και στις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η συγκεκριμένη εικόνα στον τουρισμό του νησιού.
Ο Μάνος Κόνσολας ζητά την άμεση επισκευή του ραδιοφάρου για να αποκατασταθούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες και η ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου Καρπάθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: