googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Όταν η γελοιότητα δεν έχει όρια. Αντίθετο στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος


......Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι, ‘'λόγοι προστασίας της περιοχής αισθητικά και πολιτιστικά, επιβάλλουν τον συντονισμένο αγώνα κατά της απόφασης αυτής που στο όνομα της «πράσινης ενέργειας» παραδίδει τον ιστορικό τόπο της Μάνης στην επιχειρηματική εμπορική εκμετάλλευση προκαλώντας ερήμωση και καταστροφή''.
Προσθέτει πως ‘' η αιολική ενέργεια, που κατά τα άλλα είναι πολύ πιο φιλική για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο, μετατρέπεται σε εχθρό όταν το κίνητρο για την εφαρμογή της είναι το επιχειρηματικό κέρδος'' και υπογραμμίζει όπως ‘'ο αισθητικός χαρακτήρας του Μανιάτικου τοπίου πρέπει να διασωθεί''.
Αναφέρει ακόμα, ότι η Μάνη λόγω του ενιαίου φυσικού περιβάλλοντος είναι ένα ανοικτό μουσείο και η καταστροφή του οικοσυστήματός της θα εκμηδενίσει την βιοποικιλότητά της, που αποτελεί την μοναδική προίκα ανάπτυξής της και θα απωλέσει τον χαρακτηρισμό ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας NATURA, ενώ θα ανοίξει το δρόμο για παραπέρα εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος, παράλληλα με την αισθητική αλλοίωση και υποβάθμιση της μοναδικής ομορφιάς της περιοχής.....
Η γελοιότητα των επιχειρημάτων είναι τέτοια που δεν αντέχει σχολιασμό. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι απροσάρμοστοι κουλτουριάρηδες του δήθεν πολιτισμού, ταλαιπωρούν τη χώρα και τη κοινωνία,  οι φαιδρότητες τους εξετάζονται από το συμβούλιο επικρατείας και  καθυστερούν ζωτικής σημασίας επενδύσεις. 
Με ανάλογης βλακείας επιχειρήματα  μένει ανεκμετάλλευτο το γεωθερμικό πεδίο στη Νίσυρο και το νησί της Κω χωρίς γραμμή μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: