googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Σαμαράς: Αβανταδόροι του λόμπι της δραχμής έχετε γίνει κύριε Τσίπρα

Αποφασισμένος να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, εμφανίσθηκε στη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός, ώστε η χώρα να προχωρήσει μπροστά. Η Ελλάδα, τόνισε, έχει μεγάλο απόθεμα περιουσίας, η οποία βρίσκεται αναξιοποίητη, ενώ αναφερόμενος στις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις σημείωσε οτι φορτώνουν ελλείμματα στο κράτος. Αναφερόμενος στην αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ, είπε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από διεθνείς κοινοπραξίες να επενδύσουν στο λειτουργικό μέρος, όπως και στον ενεργειακό τομέα. Ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπέλυσε επίσης δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για αβαντοδόρους του λόμπι της δραχμής.
Ο Αντώνης Σαμαράς, απευθύνθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, ειδικά για την προειδοποίηση ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για τις αποκρατικοποιήσεις.
«Αφήστε τα παλιά κύριε Τσίπρα, αφήστε τα λόγια και τις απειλές και το παραμύθι του φόβου, αν θέλετε, εμένα θα πρέπει να βάλλετε στις φυλακές, έτοιμος είμαι και σας περιμένω» είπε χαρακτηριστικά.
Τρομοκρατείτε, συμπλήρωσε, όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα προσθέτοντας ότι ««Μιλάτε σαν εκπρόσωποι της πάσης φύσεως Φωτόπουλων»
Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας
Απαντώντας στα πυρά περί ξεπουλήματος της χώρας αναρωτήθηκε:
Είναι ξεπούλημα η αξιοποίηση του Ελληνικού που έχει μείνει αναξιοποίητο δέκα χρόνια;
Στόχος, όπως είπε είναι να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία, ώστε να έρθει η Ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας. Και η Ελλάδα όπως παρατήρησε, έχει μεγάλο απόθεμα περιουσίας το οποίο παραμένει αδρανές.
 «Μας κατηγορούν ότι άλλα λέγαμε πριν τις εκλογές και άλλα λέμε τώρα. Για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας όμως μιλούσα από το 2010»
ξεκαθάρισε.
Υποστηρίζοντας την κυβερνητική πολιτική, έκανε ειδική αναφορά στους σιδηροδρόμους και την ενέργεια.
«Δεν λέμε τίποτε διαφορετικό από ότι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Οι σιδηρόδρομοι είναι στην χώρα μας υποβαθμισμένοι και υπάρχουν επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν ακόμη και στα δίκτυα. Υπάρχει ενδιαφέρον από διεθνείς κοινοπραξίες να επενδύσουν στο λειτουργικό κομμάτι. Το ίδιο ενδιαφέρον υπάρχει και για την ενέργεια. Αν δεν απελευθερώσουμε την αγορά ενέργειας θα μείνουμε σύντομα χωρίς ανταγωνιστική ενέργεια» σημείωσε.
http://www.ert.gr/politiki/item/16839-Samaras-Abantadoroi-toy-lompi-ths-drachmhs-echete-ginei-kyrie-Tsipra

Δεν υπάρχουν σχόλια: