googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Προωθείται η εφαρμογή Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης

Η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να ξεκινήσει τη διαδικασία για την εφαρμογή Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) στους δρόμους του εμπορικού κέντρου κινείται σε θετική κατεύθυνση.
Εκτιμώ ότι με την εφαρμογή ΣΕΣ θα:
Τονωθεί η εμπορική κίνηση στο κέντρο της πόλης με τη ευκολότερη εύρεση θέσης για σύντομη στάθμευσης
Θα εξυπηρετηθούν καλύτερα οι μόνιμοι κάτοικοι, καθώς θα επανακτήσουν το δικαίωμα χρήσης του αυτοκινήτου τους.
Θα περιοριστεί η άσκοπη είσοδος αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης.
Θα δημιουργηθούν έσοδα για το δήμο, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες από τα αυτοκίνητα τπυριστών.
Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του συστήματος είναι η αυστηρή αστυνόμευση με διαρκή παρουσία της δημοτικής αστυνομίας.
Στα θετικά του συστήματος η μέριμνα για τη δωρεάν στάθμευση των μονίμων κατοίκων του κέντρου και η ιδιαίτερα χαμηλή τιμολόγηση των τακτικών χρηστών μέσω μηνιαίων καρτών.
Για τη καλύτερη αποδοχή του συστήματος από τους πολίτες προτείνω τις εξής τροποποίήσεις.
Καθιέρωση κάρτας 30 λεπτών, που θα τιμολογείται με 0,5 € και θα αγοράζεται από επαγγελματίες του εμπορικού κέντρου για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.
Μείωση του κόστους στάθμευσης κατά 50% για τους οργανωμένους χώρους στάθμευσης, ώστε αυτοί να προτιμώνται σε σχέση με τους δρόμους του κέντρου.
Απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης κάρτας στάθμευσης σε μονίμους κατοίκους (όχι επαγγελματίες-εργαζόμενους).
Κατάργηση των θέσεων στάθμευσης που έχουν δοθεί σε επιχειρήσεις. Διατήρηση μόνο όσων αφορούν εξυπηρέτηση ασθενών και πελατών  φαρμακείων. στάθμευσης. Τα τυχόν κέρδη από τη λειτουργία του συστήματος να διατεθούν για το σκοπό αυτό.
Τέλος καλό είναι να χαραχθούν διαδρομές αποφυγής του κέντρου από μεγάλα οχήματα και να ξεκινήσουν  διαδικασίες για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης, ώστε να περιοριστεί η κυκλοφοριακή ασφυξία που προκαλείται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: