googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Οι μαγκιές πληρώνονται!!!

Η περιπέτεια της Κύπρου και το σύρσιμο της σε μια διαρκή χρεοκοπία για μια εβδομάδα, έδειξε ότι ο πολιτικός ρεαλισμός πρέπει να αποτελεί τη βάση για τη λήψη αποφάσεων. Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα, των λαοπλάνων επαγγελματιών της ελπίδας, έχουν βαρύ τίμημα.
Ο Κύπριος Πρόεδρος φέρθηκε με τρόπο ακατανόητο. Έχει βέβαια ελαφρυντικά και του τα αναγνωρίζουμε.

  • Η θλιβερή προεδρία του κομμουνιστή Χριστόφια πέτυχε το ακατόρθωτο. Παρέλαβε μια υγιή πλεονασματική οικονομία και τη κατέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ.
  • Ο ανεκδιήγητος Χριστόφιας επί ένα έτος αρνείτο να κάνει οτιδήποτε παρά τις διαρκείς προειδοποιήσεις. 
  • Επιπλέον τίναξε κυριολεκτικά στο αέρα την ηλεκτροπαραγωγή του νησιού με την απόφαση του να τοποθετήσει τόνους εκρηκτικών σε απόσταση αναπνοής από τον ολοκαίνουργιο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του νησιού, που καταστράφηκε ολοσχερώς, όταν τα συριακά εκρηκτικά εξερράγησαν.
  • Είχε έλλειψη γνώσης της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας και απειρία για το χειρισμό της.

Όμως είναι ανεπίτρεπτο να κάνεις μια καλή συμφωνία με τους ηγέτες της Ευρώπης και μετά να μη  τη στηρίζεις. Να πουλάς μαγκιά και να ψάχνεις εναλλακτικές λύσεις κυριολεκτικά στο παρά πέντε,  βυθίζοντας τη χώρα στην αβεβαιότητα και σε βέβαιη χρεοκοπία. Να καταλήγεις τελικά σε μια πολύ χειρότερη συμφωνία για να γλυτώσεις την ολοσχερή καταστροφή από την άτακτη χρεοκοπία.






Δεν υπάρχουν σχόλια: