googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Φρένο στα σχέδια για λάθρο στο Ψαλίδι βάζει η Ζωοφιλική. Όποιος το επιχειρήσει θα πάρει την απάντηση που του αξίζει!!!

αυτός ο χώρος δεν είναι για τους λάθρο...
Κως, 26 Οκτωβρίου 2015
Προς κάθε αρμόδια αρχή
Κοινοποίηση προς:
Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Κο Μουζάλα Ιωάννη
Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης (κα Κοτόνη, Κον Ρακιντζή)
Εισαγγελία Κω
ΠΕ.ΧΩ. Δωδεκανήσου
Δήμο Κω.
Μ.Μ.Ε.
Θέμα: Προστασία υδροβιοτόπου Ψαλιδίου Κω βάσει Προεδρικού Διατάγματος 471/06 Ιουλίου 2006.
Πρόσφατες δηλώσεις και δημοσιεύματα εφημερίδων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης φέρονται να προτείνουν τον υδροβιότοπο Ψαλιδίου ως χώρο προσωρινής παραμονής, πρώτης υποδοχής και καταγραφής προσφύγων και λοιπών παράτυπων μεταναστών. Προς πληροφόρηση και ενημέρωση και βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 471/06 Ιουλίου 2006, η περιοχή είναι NATURA ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ χρηματοδοτούμενη από ευρωπαικό πρόγραμμα με δεσμευτικές χρήσεις για την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας και συνεπώς για την προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος εν όψει αφίξεων των μεταναστευτικών πτηνών (Flamingo, ερωδιών, σταχτοτσιχνιάδων, αλκυόνες κτλ.) Η περιοχή διατίθεται για σχολικές και επιμορφωτικές εκδρομές και εκδηλώσεις σχολικών ομάδων με θέμα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Οσοι και όσες εν αγνοία τους εμπνεύστηκαν την υπόδειξη του υδροβιοτόπου και επιβουλεύονται την ύπαρξη του, υποβαθμίζοντας τον, θα μας βρουν απέναντι τους δυναμικά προσφεύγοντας στην Ελληνική αλλά και Ευρωπαική Δικαιοσύνη.
Τα παραδείγματα και οι απαράδεκτες εικόνες με τις μεγάλες σωρούς σκουπιδιών στο Κάπταιν Ηλίας όπως και στα παραλιακά μας μέτωπα και αρχαιολογικούς χώρους του νησιού μας, τα οποία έχουν εξοργίσει τον τοπικό πληθυσμό υποβαθμίζοντας το νησί μας, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες για το τι θα προέκυπτε στον υδροβιότοπο. Φανταστείτε την συνεχόμενη όχληση από τους εκατοντάδες μετανάστες, τα οχήματα και τις λοιπές δραστηριότητες με ότι αυτό συνεπάγεται (σκουπίδια, φωτιές, αυτοκίνητα κτλ.)
Κύριε Δήμαρχε, εκπρόσωποι της Πολιτείας, σας καλούμε να τηρήσετε τα νόμιμα και να προστατεύσετε το φυσικό μας περιβάλλον και πολιτισμική μας κληρονομιά. Σίγουρα αυτό το αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικής μας κληρονομιάς δεν είναι ο κατάλληλος χώρος ούτε και γι αυτούς τους άμοιρους ανθρώπουςκαθώς η περιοχή περιτριγυρίζεται από ξενοδοχειακές μονάδες και είναι και στο παραλιακό μέτωπο. Αλλωστε υπάρχουν ένα σωρό χώροι (π.χ. εγκαταλειμμένα στρατόπεδα, Alexander Fashion, παλιό εργοτάξιο κ.α.) που μπορούν να εξυπηρετήσουν την κατάσταση με τις κατάλληλες επεμβάσεις.
 Με τιμή ,
 Το Δ.Σ. της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ενωσης Κω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: