googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Η Microsoft πάει ..... Ρουμανία!!!

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ ειναι δυστυχως ακρως ενδεικτική του αδιεξόδου που βρίσκεται σημερα η Ελλάδα εξαιτίας της κάκιστης κι ανίκανης κυβερνησης της και της ξεπερασμένης, λανθασμένης νοοτροπίας που συνεχίζει να διακατέχει πολυ μεγάλο μέρος της κοινωνίας της.
Το 2013 λοιπον ο επικεφαλής για την Ευρώπη της εταιρίας Microsoft, μιας απο τις μεγαλύτερες κι ισχυρότερες εταιρίες στον κοσμο, επισκέφθηκε την Αθήνα και συναντήθηκε με τον τοτε πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρα. Και του ανέπτυξε τα σχέδια της Microsoft να δημιουργήσει ενα Data Center για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στην Ελλάδα. Μια μεγαλη επένδυση που τοσο πολυ θα επρεπε να επιζητούμε στην πατρίδα μας.
Η πολιτικη αναστάτωση που συγκλονίζει τη χωρα εδω κι ενα χρονο καθυστέρησε την επένδυση. Και πριν απο λιγες μερες πληροφορηθήκαμε απο την Microsoft οτι το σχέδιο της για την Ελλάδα ματαιώνεται οριστικά και πως η σημαντική επένδυση, το Data Center θα δημιουργηθεί τελικά στη Ρουμανία, που θα γινει το κέντρο της Microsoft στην Νοριοανατολικη Ευρώπη.
Η δικαιολογία: Το ρίσκο για την επένδυση στην Ελλάδα ειναι πολυ μεγάλο λόγω της πολιτικής κυρίως αβεβαιότητας και ρευστότητας. Αντίθετα, η Ρουμανία ειναι ένας πολυ πιο ευνοϊκός και σταθερός επενδυτικός προορισμός
Νομιζω οτι δεν χωρούν αλλα λόγια. Η ιστορία μιλά απο μονη της για τα χαλια μας. Αν συνεχίσουμε στο ίδιο μονοπάτι ειναι προφανές οτι σωτηρια, πολυ φοβάμαι, δεν υπάρχει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: