googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΓΩΣΑΝ τα πάντα στον ουρανό της Συρίας οι S-400 - Κανείς δεν τολμά να πετάξει


Στρατής Μαζίδης
Ένας τουρκικός τσαμπουκάς έφερε κυριολεκτικά τα πάνω - κάτω στη Συρία. Η ανάπτυξη των αμυντικών συστημάτων S-400 στην βάση Khmeimin σε συνδυασμό με το καταδρομικό Moskva, τον εξοπλισμό ηλεκτρονικών παρεμβολών και τα λοιπά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου έχουν μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του εναέριου χώρου της Συρίας σε no-fly zone.
Όπως όμως δείχνει η πραγματικότητα δεν είναι μόνο η τουρκική νοοτροπία νταβατζή που καθηλώθηκε στο έδαφος. Ας μη μας διαφεύγει ότι την επομένη της κατάρριψης, περιπολούσαν 18 τουρκικά F-16 στην περιοχή. Τότε όμως δεν υπήρχαν S-400.
Από τις 25 Νοεμβρίου και μετά, οπότε αναπτύχθηκαν οι S-400 εκτός των τουρκικών μαχητικών, και οι ΗΠΑ έχουν αναστείλει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, τη στιγμή που στο Ιράκ διεξάγονται κανονικά.
Προφανέστατα, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Τουρκία δεν επιθυμούν να ρισκάρουν μια πιθανή κατάρριψη των πολεμικών τους αεροσκαφών από τους S-400.
Την Παρασκευής ένας εκπρόσωπος του Συνασπισμού των ΗΠΑ προσπαθώντας να αιτιολογήσει τα παραπάνω δήλωσε πως η μη διεξαγωγή επιδρομών στη Συρία αντανακλά την ebb και τη ροή της μάχης»!
Η πραγματικότητα όμως όπως εκτιμά και η ιστοσελίδα debkafile επικαλούμε στρατιωτικές πηγές είναι διαφορετική. Καμία χώρα εκ των ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ δεν έχει εμπειρία σε αποστολή με τους S-400, που χρησιμοποιούν πολλαπλές παραλλαγές πυραύλων για να καταρρίψουν stealth , UAVs, πυραύλους cruise και υπο-στρατηγικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Η επιχειρησιακή τους ακτίνα για αεροδυναμικούς στόχους είναι περίπου 250 χλμ και για βαλλιστικούς στόχους 60 χλμ. Τέλος μπορεί να εγκλωβίσει 36 στόχους ταυτόχρονα!
Διαβάστε περισσότερα: .
http://www.freepen.gr/2015/11/s-400_29.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: