googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Νέο Σκάνδαλο των αριστεριστών! Άδικη και πρωτοφανής η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τους Διαγωνισμούς Φυσικής 2016!

 
 
 Η άδικη και πρωτοφανής απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση του «έργου διεξαγωγής του διαγωνισμού Φυσικής» σε «μετακλητούς και ευκαιριακούς» φίλους έχει προκαλέσει οργή και απογοήτευση στους συναδέλφους Φυσικούς σε όλη τη χώρα. Η απόφαση αυτή μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και αποτελεί προσβολή και υποβάθμιση του ρόλου και της αξίας του εκπαιδευτικού, αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. 
 Οι  Εθνικοί  Διαγωνισμοί διεξάγονται σε όλο τον κόσμο από τις αντίστοιχες επιστημονικές ενώσεις και ομοίως στην Ελλάδα από τις Πανελλήνιες Επιστημονικές Ενώσεις της. Οι διαγωνισμοί Φυσικής διενεργούνται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών που εκφράζει πανελλαδικά όλους τους συναδέλφους και όλα τα πανεπιστημιακά Τμήματα Φυσικής της χώρας και όχι μεμονωμένα τμήματα ή τομείς αντιστοίχων τμημάτων. Αυτό λέει η ιστορία των διαγωνισμών, η λογική και το επιστημονικό κύρος των Ενώσεων. Η γνώση και η αριστεία δεν είναι προνόμιο ολίγων. Είναι κοινωνικό αγαθό που ανήκει σε όλους.
 Θα περιμέναμε από το αρμόδιο Υπουργείο να προωθεί τις συλλογικότητες, να συνομιλεί με τα επιστημονικά και τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών και να κοιτάζει στα μάτια τον μάχιμο/ενεργό συνάδελφο που γνωρίζει τη σχολική πραγματικότητα, ιδιαιτέρως μάλιστα αυτή την περίοδο κατά την οποία επιζητεί τον διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και τους αντίστοιχους μαζικούς φορείς.
Διαβάστε περισσότερα: http://eef.gr/enimerosi/1180-fisiki2016-7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: