googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Korona virus VS Koroido virus

See Explanation.  Clicking on the picture will download
the highest resolution version available.
Mαθαίνουμε από έρευνα ότι οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος σε εργαστήριο. Θεωρία συνωμοσίας, συνδεδεμένη με τον μύθο περί ελίτ που απεργάζεται παγκόσμια κυριαρχία.
Το ένα τρίτο μάλιστα των συμπολιτών μας πιστεύει ότι αυτό έγινε για να μας εμβολιάσουν όλους (τα τσιπάκια του Μπιλ Γκέιτς και το κακό συναπάντημα).
Θα το δω θετικά: Οι άλλοι μισοί Έλληνες κλείνουν τα αυτιά τους σε ανοησίες συνωμοσίας. Και τα δύο τρίτα απορρίπτουν τις σαχαλαμάρες των αντιεμβολιαστών.
Πάλι καλά. Έχουμε προοδεύσει σε σχέση με το 2010 - 2015, όταν η συντριπτική πλειοψηφία του κοινωνικού σώματος διέρρηξε τις σχέσεις της με την λογική. Με τα γνωστά αποτελέσματα.
Δεν θα πετροβολήσω το παραπλανημένο κοινό. Πάντα υπάρχει το υπόστρωμα για ανορθολογική ερμηνεία των φαινομένων γύρω μας. Αν το "κακό" μπορεί να προσωποποιηθεί ή να συγκεκριμενοποιηθεί σε κάτι που να είναι πιο οικείο και προσβάσιμο, όσο εχθρικό και αν φαίνεται αυτό, τότε προσφέρεται παρηγοριά και ανακούφιση. Τουλάχιστον σε όσους τρελαίνονται με μια απειλή που είναι στην πραγματικότητα κομμάτι της Φύσης και της φυσικής τάξης των πραγμάτων. Καλύτερα, για μερικούς, να μας απειλεί κάποιος από τον δικό μας κόσμο, των ανθρώπων, παρά το ίδιο το φυσικό μας περιβάλλον.
Λογική εναντίον συναισθημάτων. Η λογική χάνει, συνήθως.
Στην περίπτωση μας είμαστε ισόπαλοι. Να είμαστε ευχαριστημένοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: