googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Απώλειες πολλών δισ. ευρώ, καθώς η αύξηση των φόρων επέφερε μείωση της κατανάλωσης

Οι υποστηριζόμενοι από το ΛΑΟΣ, "σοσιαλιστές" που έχουμε την ατυχία να μας κυβερνούν έχουν "χάσει τη μπάλα".Αφού οδήγησαν την χώρα στο ΔΝΤ, με τις προδοτικές δηλώσεις περί χρεωκοπίας, αφού εκχώρησαν την διακυβέρνηση της χώρας μας στη τρόικα, με ότι αυτό συνεπάγεται στη καθημερινότητα αλλά και στα εθνικά μας θέματα, βλέπουν τώρα ότι δεν τους βγαίνει οι θεωρίες και οι υπολογισμοί περί εσόδων και εισπράξεων. Τα παρακάτω άρθρα της καθημερινής αναδεικνύουν το θέμα.


Σε μπούμερανγκ για τα έσοδα του Δημοσίου τείνει να εξελιχθεί η αύξηση των φόρων, που συνόδευσε την υπογραφή του Μνημονίου, καθώς οι ανατιμήσεις που προκάλεσε σε πολλά προϊόντα οδήγησαν στην κάμψη της κατανάλωσης. Μόνο από τις αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας στα τσιγάρα, τα ποτά, τα καύσιμα και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα υπολογίζεται ότι οι απώλειες εσόδων θα ανέλθουν σε 2 δισ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_22/08/2010_412319


Ειδικότερα, στα τσιγάρα -και ενώ το κράτος έχει προϋπολογίσει αύξηση εσόδων κατά 1,13 δισ. ευρώ από τις αυξήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης (ΕΦΚ)- το πρώτο εξάμηνο οι επιπλέον εισπράξεις ήταν μόλις 250 εκατ. ευρώ. Με βάση το παραπάνω στοιχείο, η εκτίμηση ότι η φετινή απόκλιση από τα αναμενόμενα επιπλέον έσοδα θα ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ δείχνει να είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.




http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_22/08/2010_412306

Δεν υπάρχουν σχόλια: