googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ιστορίες Αρχαιολογικής τρέλας: Η αδιαφορία των αρχαιολόγων αφανίζει τους φοίνικες!!!

Δεν έχει όρια η προκλητική αδιαφορία της αρχαιολογικής υπηρεσίας και των στελεχών της στο θέμα των φοινίκων που καταστρέφονται από το κόκκινο σκαθάρι.
Στη φωτό φαίνεται η κατεστραμμένη συστάδα φοινίκων μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, ακριβώς απέναντι από το 1ο Λύκειο. Η συστάδα αυτή όπως και κάθε ανάλογη αποτελεί εκτροφείο εκκόλαψης εκατομμυρίων καταστροφικών εντόμων, τα οποία περιμένουν  την ευκαιρία για να μετακινηθούν στον επόμενο φοίνικα - θύμα τους.
Ότι και να κάνει η υπηρεσία πρασίνου για τους φοίνικες της πόλης, όσο υπάρχουν θύλακες πολλαπλασιασμού του σκαθαριού σε αρχαιολογικούς χώρους, η καταστροφική πορεία θα συνεχίζεται.
Οι αρχαιολόγοι οφείλουν να ασχοληθούν με το θέμα και να επενδύσουν μέρος των εισπράξεων που έχουν από τα εισητήρια στη καταπολέμηση του εντόμου. Η αδιαφορία τους είναι πρόκληση για τη κοινωνία, που έχουν ταλαιπωρήσει πολλάκις μέχρι σήμερα.
Αυτό βέβαια δεν απαλλάσσει τον δήμο από τις ευθύνες του. Αντί να κάνει δημόσιες σχέσεις με τους αρχαιολόγους οφείλει να τους αναγκάσει να κάνουν κάτι. Οφείλει  να ενισχύσει επιτέλους την υπηρεσία πρασίνου, που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις εργασίες που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος. Η αδράνεια της δημοτικής αρχής για το θέμα είναι προκλητική και ότι έχει γίνει οφείλεται στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στο πράσινο.
Λύσεις υπάρχουν. Τις έχουμε καταθέσει εδώ και μήνες (http://filpap.blogspot.com/2010/08/blog-post_9186.html ). Όμως δεν έχουν κάνει τίποτα, ενώ η εφαρμογή της σύμβασης με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο που πέρασαν από το ΔΣ αναζητείται.

Από Foinikes


Από Foinikes

Δεν υπάρχουν σχόλια: