googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η αναγέννηση του UNO...

Το UNO υπήρξε ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της FIAT.Στην δεκαετία του 1980 ήταν το αυτοκίνητο με της περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη και ψηφίσθηκε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς το 1984.
Η FIAT ετοιμάζει την αναγέννηση του ιστορικού μοντέλου και έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Uno, το οποίo θα πωλείται αρχικά στις αγορές της Ν. Αμερικής.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκδοση Ecology Το καινούριο μοντέλο της ιταλικής εταιρείας, σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, δεν θα διαθέτει μεγάλες διαφορές όσο αφορά την εξωτερική του εμφάνιση. Το οικολογικό μοντέλο της Fiat θα χρησιμοποιεί κινητήρα 1,0 λίτρου με απόδοση στους 75 ίππους, ενώ θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί τόσο βενζίνη όσο και αιθανόλη.
Ένα ακόμα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Ecology είναι ότι η οροφή θα χρησιμοποιεί τεχνολογία φωτοβολταϊκών για την συσσώρευση των ηλιακών ακτινών και τη μετατροπή τους σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία θα χρησιμοποιείται για τη χρήση του ηλεκτρικού εξοπλισμού του μοντέλου (a/c, ηχοσυστήματος κ.λ.π.).
Τέλος, για την κατασκευή του συγκεκριμένου μοντέλου θα χρησιμοποιηθούν ανακυκλώσιμα υλικά και στο εσωτερικό καθώς και στο εξωτερικό του αυτοκινήτου (ταμπλό, καθίσματα, επενδύσεις θυρών κ.λ.π.).
Η χρήση της αιθανόλης σαν καυσίμου είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αυτή παράγεται με αλκοολική ζύμωση διάφορων γεωργικών προϊόντων και δίνει δυνατότητα απεξάρτησης από τα στερά καύσιμα. Σαν βιοκαύσιμο μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει σχεδόν μηδενικό ίχνος εκπομπής CO2 (διοξειδίου του άνθρακα), καθώς όσο αέριο εκλύεται κατά τη καύση ξοδεύεται από το φυτό στην ανάπτυξη του. Επιπλέον μετατρέπει τους καλλιεργητές σε αυτόνομους παραγωγούς ενέργειας και  τους εξασφαλίζει εισόδημα από ένα προϊόν με διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: