googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

7 μεγάλα κατορθώματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

image
Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του. Αν εξαιρέσουμε τα ζητήματα του συμφώνου συμβίωσης και της ιθαγένειας για τα παιδιά των μεταναστών, τα πραγματικά κατορθώματα της κυβέρνησης συντελούν στην επιδείνωση της κατάστασης της χώρας και της ζωής των πολιτών...
1. Επιστροφή στην ύφεση
Οι διεθνείς οργανισμοί προέβλεπαν ανάπτυξη 2,9% για τη φετινή χρονιά στην Ελλάδα. Τώρα η εκτίμηση βρίσκεται ανάμεσα στο 0,1% και το -1,5% με την προϋπόθεση ότι θα έρθει γρήγορα η συμφωνία με τους δανειστές. Η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι καθοδική. Δημόσια έργα σταματούν, επενδύσεις παγώνουν, κεφάλαια φεύγουν. Πλέον έχει αρχίσει να επηρεάζεται και ο τουρισμός. Την ίδια περίοδο όλες οι άλλες χώρες της ευρωζώνης αναπτύσσονται και μειώνουν την ανεργία. Γιατί, αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί, η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας δεν διατάσσονται από το κράτος και τα κόμματα. Ανάπτυξη και δουλειές έρχονται όταν είναι ευνοϊκό το περιβάλλον για επενδύσεις.
2. Περισσότερη λιτότητα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος το τέλος της λιτότητας, αλλά η λιτότητα θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Σύμφωνα με τον καθηγητή Παναγιώτη Τσακλόγλου (Αθήνα 9.84, 12/6/15) η ανάπτυξη που χάνεται μεταφράζεται σε τουλάχιστον 2,8 δισεκατομμύρια λιγότερα έσοδα για το κράτος. Μη ρωτήσετε ποιος θα τα πληρώσει. Με ή χωρίς συμφωνία με τους εταίρους η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καλύψει το κενό που η ίδια δημιούργησε. Η αύξηση κατά 75% του ΦΠΑ σε τρόφιμα όπως τα ζυμαρικά και τα όσπρια, που προτείνει η ελληνική πλευρά, μειώνει το εισόδημα ακόμη και στα πιο αδύναμα στρώματα.
Ο Αλ. Τσίπρας πουλάει σαν κατόρθωμα τη μείωση της απαίτησης των «θεσμών» για το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ στην πραγματικότητα θα πρέπει να επιβληθεί μεγαλύτερη λιτότητα για να έρθει μικρότερο αποτέλεσμα. Πριν η διαπραγμάτευση γινόταν για μέτρα ενός δισ. που θα έφερναν πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ –και ισόποση μείωση του χρέους– ενώ τώρα συζητούνται μέτρα κοντά πάνω από 3,7 δίσ. για το 1%.
3. Μεγαλύτερη ανεργία
Η καθήλωση της οικονομίας έφερε μείωση της απασχόλησης κατά 0,9% και αύξηση της ανεργίας στο 26,6% το πρώτο τρίμηνο του 2015, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου χρόνου, όπως δείχνουν τα τριμηνιαία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 2,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε κατά 5,2% σε σχέση με το Α΄ τρίμηνο του 2014.
4. Διορισμοί πελατών
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB

Δεν υπάρχουν σχόλια: