googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Γιατί δεν περνάει ο «εκβιασμός» Τσίπρα στους δανειστές


..............Γιατί δεν μπορεί να περάσει ο «εκβιασμός» Τσίπρα στους δανειστές; Ας δούμε τα δεδομένα αναλυτικά.
Τον Ιανουάριο η ΕΚΤ, μπροστά στον κίνδυνο μιας πιθανής ελληνικής χρεοκοπίας, ανέλαβε δράση για την προστασία της ευρωζώνης. Ανακοίνωσε ένα τεράστιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE), πολύ μεγαλύτερο σε όγκο σε σύγκριση με την πραγματική «αγορά» ομολόγων στην ευρωζώνη και πολύ μεγαλύτερο από την ποσοτική χαλάρωση που είχε εφαρμοστεί στις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία. Με αυτό τον τρόπο η ΕΚΤ ύψωσε ενα ισχυρό τείχος, που κακά τα ψέμματα το χρειαζόταν από καιρό η ευρωζώνη, για να προστατευθεί από στύλ «Lehman» κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού της συστήματος.
Η δυνατότητα της ΕΚΤ να τυπώσει χρήμα, στην ουσία χωρίς όριο, για να υποστηρίξει τράπεζες και κυβερνήσεις μείωσε τα μέγιστα τη περίπτωση μετάδοσης της ελληνικής «επιδημίας» και στις άλλες χώρες. Αυτό σηματοδοτεί μια βαθειά αλλαγή στο οικονομικό περιβάλλον της Ευρώπης, το οποίο δυστυχώς οι Έλληνες πολιτικοί αλλά και πολλοί οικονομικοί αναλυτές αδυνατούν να κατανοήσουν.
Πριν από αυτή την απόφαση η ελληνική «επιδημία» ήταν μια πραγματική απειλή. Αν η ελληνική κυβέρνηση προσπαθούσε να εγκαταλείψει το ευρώ, οι τράπεζες στην Ελλάδα θα κατέρρεαν και οι Έλληνες οι οποίοι είχαν τα χρήματά τους στη χώρα, θα έχαναν τις αποταμιεύσεις τους, όπως συνέβη στη Κύπρο το 2013.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.rizopoulospost.com/giati-den-pernaei-o-ekbiasmos-tsipra-stous-daneistes/?utm_source=facebook&utm_medium=ads&utm_campaign=promoted_posts

Δεν υπάρχουν σχόλια: