googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Θρυαλλίδα για την κυβερνητική συνοχή ο ΦΠΑ στα νησιά. Αλητεία των αριστεριστών κατά των νησιωτών. Ξεσηκωμός τώρα!!!


Θρυαλλίδα στην καρδιά της κυβερνητικής συνοχής αποτελεί το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι νέες ελληνικές προτάσεις που έχουν τεθεί ως βάση συζήτησης με τους Θεσμούς περιλαμβάνει κατάργηση των μειωμένων συντελεστών.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του MEGA στις Βρυξέλλες Χρήστος Τσιγουρής, η ελληνική η πρόταση πάντως θα τύχει περαιτέρω επεξεργασίας με τους θεσμούς μέχρι την τελική διαμόρφωσή της.
Για τον ΦΠΑ η ελληνική πρόταση προβλέπει τρεις συντελεστές: 6% μόνο για φάρμακα, βιβλία, 13% και 23%. Οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ παραμένουν στο 13%, ενώ καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές στα νησιά του Αιγαίου.
Έτσι, με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Πάνου Καμμένου ο οποίος το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει αυτό το μέτρο ακόμα κι αν πέσει η κυβέρνηση.
Έντονες αναμένονται και οι αντιδράσεις από τους παράγοντες της αγοράς, υποστηρίζουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα ενισχύσει όσους επιλέγουν τη φοροαποφυγή, ενώ θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζομένους στο ταμείο ανεργίας και ουσιαστικά θα πλήξει τον τουρισμό και θα τον στείλει σε ανταγωνιστικούς προορισμούς με μονοψήφιο ΦΠΑ εστίασης (Τουρκία, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία από 8%-10%), ενώ δεν θα αποφέρει στο κράτος τα προσδοκώμενα έσοδα λόγω της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης.
http://www.nooz.gr/economy/8rualida-gia-tin-kuvernitiki-sunoxi-o-fpa-sta-nisia


Δεν υπάρχουν σχόλια: