googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Δωδεκάνησα, η παιδεία στα χρόνια του Τσίπρα....


Τελικά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κάποιος κερατάς μας κοροϊδεύει ασύστολα... 30 Σεπτεμβρίου σήμερα, και στα Δωδεκάνησα ήρθαν ελάχιστοι αναπληρωτές για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια... Στο δημοτικό σχολείο των παιδιών μου, θέλαμε 4 δασκάλους για να λειτουργήσει απρόσκοπτα το πρόγραμμα ως τις 12.30... Ήρθε 1 δασκάλα όλη κι όλη, ενώ πλέον, τα παιδιά μου τα κοιτούν ως τις 13.30 οι γείτονες... Για ολοήμερο σχολείο ούτε λόγος... Χρειάζονται ειδικότητες μουσικού καλλιτεχνικού πληροφορικού, αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών και θεάτρου που δεν έχουν κατά νου να προσλάβουν... Ψάχνουν τρόπο να προσλάβουν δασκάλους και δεν τους φθάνουν τα κουκιά... Τα δημοτικά σχολεία Αντιμάχειας, Κεφάλου, Πυλίου και Καρδάμαινας ουσιαστικά μέχρι σήμερα δεν λειτούργησαν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!
Στα γυμνάσια και τα λύκεια, προσέλαβαν για την Κω 13 εν συνόλω εκπαιδευτικούς από κατεστημένες ειδικότητες λυκειακών κατευθύνσεων, κοροϊδεύοντας το πρόγραμμα σπουδών και την παιδαγωγική διαδικασία των γυμνασίων... Χρειαζόμαστε άλλους 20 εκπαιδευτικούς για να δουλέψουμε απρόσκοπτα... Κι αν αυτά συμβαίνουν στην Κω των 35.000 μόνιμων κατοίκων, ψάξτε τι γίνεται στα μικρά νησιά Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Ανατολικού Αιγαίου καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.
Δεν γίνεται έτσι δουλειά... Η ελληνική δημόσια εκπαίδευση στα νησιά εισήλθε στην αίρεση του δοκητισμού... Υπάρχει ως εάν να λειτουργεί, αλλά χωρίς να λειτουργεί τίποτε... Η κυβερνητική, πολιτική και οικονομική παράλυση, επέφερε και την εκπαιδευτική... Αγωνίζονται οι διευθυντές διευθύνσεων και σχολικών μονάδων να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα...
Το σκάνδαλο είναι ότι:
α) προεκλογικά έκαναν πολλές αποσπάσεις σε φορείς (περισσότερες των τελευταίων 5 ετών).
β) άφησαν τη νησιωτική Ελλάδα στο έλεος, κλείνοντας τα μάτια στα κατά τόπους πλεονάσματα εκπαιδευτικών κάποιων ειδικοτήτων στη στεριανή χώρα και κυρίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
Κλείνω αναφέροντας μόνο τη σημασία των συναδέλφων αναπληρωτών... Η λεγόμενη περιοχή Δ' Δωδεκανήσου (δηλαδή όλα τα Δωδεκάνησα πλην Ρόδου, Κω, Καλύμνου), καλύπτεται κατά 50% από τους συμβασιούχους συναδέλφους...
Συνάδελφοι αναπληρωτές, καλώς ορίσατε και καλώς να ορίσετε και άλλοι... Σας περιμένουμε με ανοιχτές αγκαλιές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: