googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Δένδιας: η Αθήνα θα αντιδράσει στρατιωτικά στην τουρκική επιθετικότητα.


Πηγές αναφέρουν ότι ο Νίκος Δένδιας εξήγησε πως σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τότε η Αθήνα έχει συγκεκριμένο σχέδιο αντίδρασης. Στην περίπτωση κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας με έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων ανοιχτά της Κρήτης, της Ρόδου ή κάποιου άλλου ελληνικού νησιού, είτε με άλλου είδους τουρκικής ενέργειας σε βάρος ελληνικής κυριαρχίας, ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι η Αθήνα θα αντιδράσει στρατιωτικά.
Δένδιας σε Ευρωπαίους ομολόγους του: Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεχτεί επίθεση από την Τουρκία, θα ζητήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 42 © EPA/ADAM WAROAWA
Μάλιστα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τόνισε στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι σε περίπτωση που υπάρξει στρατιωτική αντιπαράθεση η Αθήνα θα επικαλεστεί το άρθρο 42 της ιδρυτικής συνθήκης της ΕΕ, ζητώντας τη στρατιωτική συνδρομή των άλλων χωρών-μελών.
«Σε περίπτωση κατά την οποία κράτος-μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφος του, τα άλλα κράτη-μέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» τονίζεται στο προοίμιο του άρθρου 42 παράγραφος 7 της ιδρυτικής συνθήκης της ΕΕ.
Διαβάστε περισσότερα:  https://www.athensvoice.gr/world/663282_aytes-tis-kyroseis-proteine-stin-ee-i-ellada-kata-tis-toyrkias

Δεν υπάρχουν σχόλια: