googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Οδεύει για νέα ρεκόρ η φετινή τουριστική κίνηση

 




Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού για την επερχόμενη θερινή σεζόν. Αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουν λέξεις όπως "ρεκόρ" και "εκρηκτικές επιδόσεις", παραδέχονται, ωστόσο, ότι τα μηνύματα που έρχονται μέχρι στιγμής από την πορεία των προκρατήσεων και των προσφερόμενων αεροπορικών θέσεων εμφανίζουν θετικό πρόσημο.

"Παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες που επικρατούν, όπως, για παράδειγμα, η ακρίβεια και οι κοινωνικές αναταραχές που λαμβάνουν χώρα στις αγορές όπου απευθυνόμαστε, θα συνέτειναν στο αντίθετο, ωστόσο μέχρι στιγμής το πρόσημο για τη νέα θερινή σεζόν είναι θετικό", σημείωσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρος Βασιλικός, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλικό, η στόχευση σε νέες αγορές, όπως η Κίνα και η Ινδία, καθώς και η επέκταση της τουριστικής περιόδου αποτελούν διαχρονικές επιδιώξεις. Επιπλέον, ο κ. Βασιλικός αναφέρθηκε και στην ανάγκη πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία όχι μόνο από τα μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά και από αυτά που εντάσσονται σε χαμηλότερη κατηγορία ή είναι μικρότερου μεγέθους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο νέος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάννης Χατζής, ο οποίος στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου διαδέχθηκε στην προεδρία τον Γρηγόρη Τάσιο. Ο Ροδίτης επιχειρηματίας, δίνοντας τον τόνο για τη θητεία του στην ομοσπονδία, σε πρόσφατη πρώτη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, εξέφρασε την αντίθεσή του στον υπερτουρισμό, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι, παρότι η μεγάλη εικόνα του εγχώριου τουριστικού προϊόντος είναι θετική σε επίπεδο επιδόσεων, ωστόσο θα πρέπει να εξεταστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή ξεχωριστά. Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο και τη συμβολή των μικρότερων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζή, ο ελληνικός τουρισμός εμφανίζει σημαντικές προοπτικές και μεγάλο περιθώριο βελτίωσης του αριθμού των επισκεπτών, ο οποίος έχει δυναμική να αγγίξει τα 60 εκατομμύρια σε βάθος δεκαετίας.

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.capital.gr/oikonomia/3768277/odeuei-gia-nea-rekor-i-fetini-touristiki-kinisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: