Η κυβέρνηση μοιάζει να μην έχει τέλος σε παρεκτροπές, με τις οποίες δηλητηριάζει την πολιτική και το λαό, εθίζοντας και τους δύο σε θεσμικές ακρότητες. Τελευταίο κατόρθωμα η ανάθεση του υπουργείου Άμυνας σε εν ενεργεία ΑΓΕΕΘΑ, γεγονός που έχει να γίνει από την περίοδο της χούντας και νομιμοποιεί την ανάμιξη των εν ενεργεία στρατιωτικών στην κομματική πολιτική.
Η ανάθεση του υπουργείου στον ναύαρχο Αποστολάκη δεν είναι μια απλή υπουργοποίηση. Περιέχει εντός της επικίνδυνα μηνύματα και εξ ίσου επικίνδυνα πρότυπα. Κυρίως, με τον τρόπο που έγινε, κουρελιάζει τους νόμους και το τυπικό με την ουσία της σχέσης κυβέρνησης και Ενόπλων δυνάμεων. Πιο απλά:
Η κομματικοποίηση στις ένοπλες δυνάμεις είναι κοινό μυστικό εδώ και δεκαετίες. Από όλα τα κόμματα εξουσίας. Και οι υποψήφιοι βουλευτές ΑΓΕΕΘΑ, όταν πλέον αποστρατεύονται, δεν είναι ούτε ένας ούτε δύο. Αυτό ήδη είναι ένα κάκιστο παράδειγμα για το λαό. Επειδή η διαφύλαξη της Δημοκρατίας έχει σαν προϋπόθεση ότι ο στρατός παραμένει αφοσιωμένος στο Σύνταγμα και τους νόμους. Σε κανένα κόμμα και σε καμιά ιδεολογία.
Οι στρατιωτικοί έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να ψηφίζουν ό,τι κόμμα θέλουν, αλλά δεν επιτρέπεται και δεν έχουν το δικαίωμα όταν υπηρετούν να εκφράζουν προτιμήσεις σε κόμματα, ιδεολογίες και κρίσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας. Και τα δύο είναι πολύ επικίνδυνα για τη Δημοκρατία.
Ο αρχηγός του Γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας (ΑΓΕΕΘΑ) δεν εξαιρείται αυτού του κανόνα. Αντιθέτως, έχει την υποχρέωση να τον διαφυλάττει και να τον εμφυσά σε όλο το στράτευμα. Κυρίως όταν είναι στο πόστο του. Εν ενεργεία.
Ο ναύαρχος Αποστολάκης τα παραβίασε όλα αυτά και οδηγείται σε ένα επιπλέον κουρέλιασμα θεσμού: του ΚΥΣΕΑ και του κανόνα των αποστρατεύσεων.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/arthro/236399/apopsi/stili-alatos/auto-upireteite-kurie-nauarche.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου