googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Εκατό άνθρωποι "χάθηκαν" στο Μάτι και οι υπεύθυνοι...πήραν προαγωγή!!!


Υψηλόβαθμα στελέχη που είχαν την ευθύνη για την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι όχι μόνο δεν απομακρύνθηκαν αλλά πήραν και προαγωγή.
Στον απόηχο των όσων περιγράφει το εισαγγελικό πόρισμα για την τραγωδία και τους διαλόγους-σοκ των αρμοδίων, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Χανιάς αποκάλυψε, μιλώντας στο liberal.gr, ότι κατά τις πρόσφατες κρίσεις του Ιανουαρίου στην Πυροσβεστική ο αρχηγός του Σώματος, Β. Ματθαιόπουλος, που είναι ένας εκ των 20 κατηγορούμενων, διατήρησε στις θέσεις τους τα βασικά στελέχη που διαχειρίστηκαν την κρίση την τραγική νύχτα της 23ης Ιουλίου, και στην περιοχή των οποίων έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι.
«Το μήνυμα που στέλνει η κίνηση αυτή είναι ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται τα ίδια ακριβώς πρόσωπα στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και για την επόμενη αντιπυρική περίοδο, αυτήν που ξεκινά προσεχώς», όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χανιάς.
Στον αντίποδα, όπως λέει, αξιωματικοί που επιχείρησαν να μιλήσουν για τα λάθη, το χάος, την ασυνενοησία και όλα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα απομακρύνθηκαν ή αντιμετωπίστηκαν με δυσμένεια. Ερωτηθείς αν, επτάμισι μήνες μετά, έχουμε διδαχθεί κάτι από την τραγωδία, απαντά ότι δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική βελτίωση στο σύστημα αντιμετώπισης πυρκαγιών και δεν αποκλείει να ζήσουμε σύντομα και άλλες τραγωδίες.
Μάλιστα, όπως καταγγέλλει στη συνέντευξή του ο Νίκος Χανιάς, εκείνη τη μοιραία βραδιά ο επιχειρησιακός αρχηγός ήταν στο συντονιστικό κέντρο και δεν είχε φυσική παρουσία στο Μάτι. Όταν, όπως λέει ο κ. Χανιάς, και μόνο η ιδιότητά του, δηλαδή του επιχειρησιακού αρχηγού, αυτό επιβάλλει. Παρ’ όλα αυτά, αντί η κυβέρνηση να του επιρρίψει τις ευθύνες που του αναλογούν, εκείνη τον προήγαγε σε αρχηγό του Σώματος.
https://economico.gr/ekato-anthropoi-quot-chathikan-quot-sto-mati-kai-oi-ypeythynoi-piran-proagogi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: