googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Ακτή Λάμπης - S.O.S.

Κως, 24/10/2008

Η «πρωτοβουλία» της ΚΕΔ να εκποιήσει τμήμα του ΒΚ 963 Κω, έκτασης 13500 m2, αποτελεί μια ανοικτή πρόκληση προς την κοινωνία της Κω. Η αδόμητη μέχρι τώρα ης παραλιακή ζώνη της Λάμπης, «χαρίζεται» με δήθεν διαφανείς διαδικασίες σε γνωστό ξενοδόχο του all inclusive.

Φαίνεται ότι για τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΚΕΔ, δεν ήταν αρκετό το πρόβλημα που δημιούργησαν με το Βατοπέδιο, αλλά επιχειρούν τώρα να υπονομεύσουν το κυβερνητικό έργο και στη Κω.

Οι ευθύνες επίσης όσων σχεδίασαν τις ΖΟΕ και έδωσαν δόμηση στη παραλιακή ζώνη είναι τεράστιες, όμως δεν είναι ώρα για ενασχόληση με αυτές.

Απόλυτη Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη προστασία της περιοχής. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τα σχέδια τους. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δομηθεί η παραλιακή ζώνη της Βόρειας ακτής χάριν στενών ιδιωτικών συμφερόντων, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του τόπου.

Είναι ώρα να πούμε το δικό μας «ΌΧΙ». Να στείλουμε το μήνυμα πως οι υπόγειες διαδικασίες που προωθούν τις δήθεν νομότυπες εκποιήσεις, δεν θα περάσουν.

Όλοι οι παράγοντες του τόπου οφείλουν να αντιδράσουν. Από όποιο πόστο βρίσκεται ο καθένας. Είναι η ώρα που δείξει καθένας έμπρακτα ότι υπηρετεί την κοινωνία και τα συμφέροντα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: