googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Άτακτη Υποχώρηση της κυβέρνησης. Ο ΓΑΠ φοβάται την κατάρρευση της κυβέρνησης του.


Μεγάλη νίκη της αντιπολίτευσης και του συνδικαλιστικού κινήματος αποτελεί η υποχώρηση του κ. Παπανδρέου που αποφάσισε χθες να ενσωματωθούν τελικά στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο οι διατάξεις που περιλαμβάνονταν στο σχέδιο του προεδρικού διατάγματος που εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος.
Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το σκόπελο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τον οποίο με το Π.Δ. προσπάθησε προφανώς να αποφύγει.
Επίσης, μαθαίνουμε σήμερα ότι μετατίθεται - πιθανότατα για τη Δευτέρα - η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η μετάθεση οφείλεται σε θέματα τα οποία δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη.
Μήπως η κυβέρνηση φοβάται την αρνητική ψήφο και τρέμει στην ιδέα να "πέσει" κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού; Αν ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να κυβερνήσει με 160 βουλευτές να παραιτηθεί άμεσα και να σταματήσει τις απειλές για εκλογές κλπ. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Αν οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζουν την πολιτική του Πρωθυπουργού είναι προφανές ότι πρέπει η χώρα να αλλάξει κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: