googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Στο ναδίρ οι Ελληνορωσικές σχέσεις από τους δικαστικούς χειρισμούς για το ανύπαρκτο σκάνδαλο Βατοπεδίου.. Η Μόσχα εγκαλεί την Αθήνα για την προφυλάκιση Εφραίμ

Υπό τα χειροκροτήματα και τις εκδηλώσεις συμπαράστασης ολιγομελούς ομάδας υποστηρικτών του, ο ηγούμενος Εφραίμ οδηγήθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, έχοντας προηγουμένως διανυκτερεύσει στη ΓΑΔΑ. Την ίδια στιγμή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφραζε «βαθιά ανησυχία» για την προφυλάκισή του εγκαλώντας τις ελληνικές δικαστικές αρχές για έλλειψη σεβασμού σε αποφάσεις και συστάσεις του ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Μόσχα εγκαλεί την Αθήνα για την προφυλάκιση Εφραίμ
Η τοποθέτηση του ρωσικού Υποουργείου έγινε δια στόματος του εκπροσώπου του Αλεξάντερ Λουκασέβιτς: «Λαμβάνοντας υπ' όψη τη δεδηλωμένη ετοιμότητα του αρχιμανδρίτη Εφραίμ να συνεργαστεί με τα ανακριτικά όργανα και την κατάσταση της υγείας του, μας προκαλεί βαθιά ανησυχία η απόφαση των δικαστικών αρχών της Ελλάδας για φυλάκισή του πριν τη δικαστική διερεύνηση, η οποία δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις και συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, που δημοσιοποιήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του σημειώνεται επίσης ότι «το τελευταίο διάστημα μεγάλος αριθμός ανθρώπων στη Ρωσία ανησυχεί για τις ανακοινώσεις, που φθάνουν από την Ελλάδα σχετικά με την τύχη του ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος Άθως αρχιμανδρίτου Εφραίμ».
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: