googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

το μήνυμα των πολιτών:«ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ»


 του  Μάνου Κόνσολα
Επίκουρου  Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου, Συντονιστή Προγράμματος ΝΔ
Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης χαρακτήρισε «μοιραίο πολιτικό λάθος» το Μνημόνιο. Η ψήφιση, υπογραφή και εφαρμογή του μνημονίου όμως δεν έγινε χθες αλλά πριν από 20 μήνες. Σε αυτούς τους 20 μήνες ο κ. Σημίτης σιωπούσε.
Ο Υπουργός (…..ακόμα) κ. Μ. Χρυσοχοϊδης δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο  γιατί δεν ήταν δική του ευθύνη σύμφωνα με δήλωσή του. Ανακαλύπτει σήμερα τις καταστροφικές συνέπειες του Μνημονίου όταν για δύο χρόνια σιωπούσε, συναινούσε και υπερθεμάτιζε.
Όσο περνάει ο καιρός θα δούμε και άλλους Υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταφέρονται εναντίον του Μνημονίου, να αυτομαστιγώνονται και να αυτογελιοποιούνται.
Η κρίση του πολιτικού συστήματος αναπαραγάγετε και ενισχύεται από αυτά τα φαινόμενα που προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών.
Ένας τ. Πρωθυπουργός 8 ετών έρχεται και παριστάνει το Μετά Χριστόν Προφήτη και εκ του ασφαλούς.
Ένας Υπουργός που φιλοδοξεί να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ δηλώνει  ότι δε διάβασε το Μνημόνιο που η εφαρμογή του διέλυσε ζωές, οικογένειες και τον κοινωνικό ιστό. Ψήφισε στην Βουλή και εφάρμοσε, ως Εκτελεστική Εξουσία, κάτι που δεν διάβασε και οι συνέπειές του ήταν ολέθριες.
Όλοι γνωρίζουν ποιος ήταν αυτός που πρώτος είχε αντιταχθεί και είχε προβλέψει αυτό που θα ακολουθούσε. Όλοι κρίθηκαν και κρίνονται από τις θέσεις, τις πράξεις τους.
Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τον Οκτώβριο του 2009 και όλοι το αντιλαμβάνονται.
Οι πολίτες, έχοντας υποστεί αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, κρατούν την τύχη της χώρας στα χέρια τους. Μπορούν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα τιμωρίας για αυτούς που συναίνεσαν και συμμετείχαν σε αυτές τις εγκληματικές επιλογές και επιχειρούν τώρα να αποστασιοποιηθούν, να βγουν έξω από το κάδρο των ευθυνών.
Η τιμωρία θα είναι η αποβολή τους από το δημόσιο βίο με την ψήφο των πολιτών. Η τιμωρία αυτή θα είναι και προειδοποίηση για ολόκληρο  το πολιτικό σύστημα και για την επόμενη κυβέρνηση.
Είναι ο μόνος τρόπος για να επιστρέψει η πολιτική της αλήθειας, της ευθύνης και του σεβασμού απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: