googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Εθνική ανάγκη η επιστροφή Καραμανλή!!!


Γράφει ο Νίκος Μαστρομιχαλης
Τέλειωσε άλλη μια διαδικασία όπως άλλωστε έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο χρόνο που γίνεται αυτό αλλά και θα συνεχίσει να γίνεται. Σε κάθε δόση που θα πρέπει να καταβληθεί θα μας ζητάνε νέα μέτρα μέχρι να υποκύψουμε πλήρως.
Όμως όπως είχα ξαναγράψει εδώ αν είμαστε τυχεροί και εκμεταλλευτούμε την κατάσταση ως προς τις αιτίες που  φτάσαμε εδώ, μπορεί να βγει κάτι θετικό.  Αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από την αλλαγή νοοτροπίας πρώτα του απλού λαού και μέσα από το λαό και των πολιτικών. Τώρα η αλήθεια είναι ότι προς τα εκεί πηγαίνουμε , αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τις αντιδράσεις του κόσμου (όχι βέβαια τα επεισόδια) αλλά και απ’ ότι παίρνουν το μήνυμα σιγά σιγά οι πολιτικοί.
Εμείς να δούμε πως θα αντιδράσουμε στις εκλογές, γιατί για όλα αυτά το τελικό τεστ είναι οι κάλπες. Αν θα αντέξουμε να βγούμε από τα κομματικά καλούπια, από τις συνήθειες, από τις υποχρεώσεις και ότι άλλο μέχρι σήμερα ήταν –το λάθος- κριτήριο για την επιλογή της ψήφου.
Επίσης φαντάζομαι πόσο αναγκαία θα ήταν αλήθεια σήμερα η διακυβέρνηση Καραμανλή, χωρίς βέβαια τους τσάμπα πολιτικούς και τα λαμόγια του κόμματος  που τον κατέστρεψαν.
Πόσο ανάγκη θα είχαμε αυτές τις ώρες που μας ποδοπατούν, έναν Πρωθυπουργό που τα έβαζε ανοικτά με τους Τούρκους, έναν Πρωθυπουργό που ύψωνε ανάστημα στα όργανα της ΕΕ, έναν Πρωθυπουργό που έβαζε βέτο σε όσους προσέβαλαν την ιστορία μας, έναν πρωθυπουργό που άνοιξε πόρτες με τη Ρωσία για να έχει διαπραγματευτικό ατού.
Για το τελευταίο ας πάρουμε παράδειγμα την Κύπρο που ήθελε  επειγόντως δάνειο 6 δις αλλά ο Χριστόφιας δεν πήγε στην ΕΕ, το πήρε σε τέσσερις μέρες από τον Πούτιν και χωρίς μνημόνιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: