googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Εμείς πιάνουμε τους εμπόρους ναρκωτικών και εσείς τους αποφυλακίζετε; Επιστολή-φωτιά από τον διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου Γ. Φραγκουλάνδη.


Αναταραχή προκάλεσε η επιστολή του διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου Γιώργου Φραγκουλάνδη ο οποίος καταγγέλλει τις δικαστικές αρχές πως δυσκολεύουν το έργο της αστυνομίας.
"Εμείς πιάνουμε τους εμπόρους ναρκωτικών και εσείς τους αποφυλακίζετε;", είναι το καυτό ερώτημα στην δημόσια επιστολή του με αφορμή την αποφυλάκιση 17 ατόμων που κατηγορούνται για διακίνηση ηρωίνης στη περιοχή μας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, που είχαν προφυλακιστεί τον Φεβρουάριο 2011 μετά από έρευνες πέντε μηνών.
Μάλιστα, ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου δημοσίευσε την επιστολή χωρίς να λάβει την απαραίτητη άδεια και για αυτό ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε σε βάρος του ένορκη διοικητική εξέταση.
Παράλληλα, δεν έγιναν και αποδεκτές οι αιτήσεις απόσπασης που είχαν ζητήσει ο διοικητής, οι αξιωματικοί και αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Μεταξύ άλλων, ο Γ. Φραγκουλάνδης στην επιστολή που προκάλεσε σάλο αναφέρει πως "λένε, ότι ο καλύτερος κριτής είναι η ίδια η κοινωνία. Συγκεκριμένα, η κοινωνία της Ρόδου, εδώ και πολλά χρόνια, κατήγγελλε, καθημερινά στις διωκτικές και δικαστικές αρχές, όλους τους ανωτέρω κατηγορουμένους, που αποφυλακίστηκαν, ως εμπόρους ναρκωτικών, που σκόρπιζαν το θάνατο. Για αυτό και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 και περατώθηκε τον Φεβρουάριο του 2011, προκειμένου να τους συλλάβει και να τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ, ως προσωρινά κρατούμενοι. Τους συλλάβαμε, τους παραπέμψαμε, αλλά τελικά θα δικαστούν, ως προσωρινά ελεύθεροι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: