googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μετωπική στα λιμάνια. Οι κουκουέδες εκβιάζουν την κοινωνία και αποκλείουν τα νησιά

Ομάδες περιφρούρησης των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά
Για να μη παρεξηγηθούμε τονίζουμε ότι τα οι κουκουέδες δεν απεργούν, όπως έχουν κάθε δικαίωμα, αλλά καταλαμβάνουν τα πλοία και δεν επιτρέπουν την αναχώρηση πλοίων εταιριών που έχουν πλήρες
πλήρωμα και είναι έτοιμα για αναχώρηση. Στις καταλήψεις των πλοίων μετέχουν ενεργά τα καλοπληρωμένα στελέχη του ΚΚΕ, που δουλεύουν στον ΟΛΠ και αποτελούν πάντα την πρώτη γραμμή κρούσης του κόμματος.
Για την απεργία υπάρχει αναβρασμός στη Κρήτη.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή στην ΠΝΟ περιγράφοντας την κατάσταση.
«Όλη η Κρήτη έχει τώρα προϊόντα! Η Ιεράπετρα είναι φουλ. Μετά τις 15 Μαρτίου θα έχουν μπει όλα τα θερμοκήπια στην παραγωγή, Χανιά, Μεσαρά, Ιεράπετρα» υποστηρίζει ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου Γιώργος Ντισπιράκης.
Σήμα κινδύνου εκπέμπει και το Επιμελητήριο Κυκλάδων με επιστολές προς την Πανελλήνια Ναυτική
Ομοσπονδία, αλλά και την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου. Στις επιστολές που υπογράφει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, αναφέρεται ακόμη ότι «λόγω της δυσμενούς συγκυρίας που βιώνουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της πατρίδας μας πρέπει να δείξουμε σύνεση, ωριμότητα και ομόνοια».
«Οι ναυτικοί δεν απεργούν αλλά συνήθως γίνεται κατάληψη πλοίων» υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Απ. Βεντούρης, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις και συμπλήρωσε: «Αυτή η στάση του συνδικαλιστικού τους σωματείου δείχνει πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκονται. Ελπίζω το συνδικαλιστικό κίνημα των ναυτικών να αντιληφθεί την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκονται οι εταιρίες και να μη συνεχίσει αυτή την καταστροφική πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: