googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Οφειλόμενη απάντηση της ΝΟΔΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους διαχρονικούς «ροζ» επαναστάτες και κατ’ επάγγελμα πολιτικάντηδες που συλλειτούργησαν χρόνια με το τοπικό πράσινο σύστημα εξουσίας και υιοθέτησαν την πολιτική «ομερτά» ως μέσο συναλλαγής και βολέματος

nd28 Σε απάντηση της ανακοίνωσης του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τα πρόσφατα επεισόδια της 7ης Μαρτίου η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου υπογραμμίζει τα εξής:
«Η ξεκάθαρη στάση και το πολιτικό στίγμα της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου τα τελευταία δύο χρόνια αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε εκείνους που επιχειρούν να μας εμφανίσουν ως απολογητές, πληροφοριοδότες και κουκουλοφόρους της δημόσιας ζωής.
Η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου τοποθετείται διαρκώς και χωρίς υπεκφυγές στα πολιτικά γεγονότα και δεν έχει διστάσει να ασκήσει δημόσια κριτική ακόμα και σε δημάρχους και κυβερνητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (π.χ. Βορίδης), αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν θυσιάζουμε τα τοπικά συμφέροντα για κομματικά ή προσωπικά οφέλη.
Από την πλευρά μας ως  ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου και παρά την μόλις διετή παρουσία μας στα κομματικά δρώμενα, προσεγγίζουμε με αυτοκριτική διάθεση και προβληματισμό τις κοινωνικές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες. Από την άλλη πλευρά οφείλουμε να συστήσουμε την προσοχή όλων σε ενδεχόμενες προσπάθειες ακραίων ιδεολογικά ομάδων να υποδαυλίσουν βίαια επεισόδια.
Πολλοί από εμάς επιλέξαμε να εμπλακούμε ενεργά στην πολιτική τα τελευταία δύο χρόνια αντίθετα με τους διαχρονικούς «ροζ» επαναστάτες και κατ’ επάγγελμα  πολιτικάντηδες που συλλειτούργησαν χρόνια με το τοπικό πράσινο σύστημα εξουσίας και υιοθέτησαν την πολιτική «ομερτά» ως μέσο συναλλαγής και βολέματος.
Πως άλλωστε μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι, με εξαίρεση τον κ Γάκη,  πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επί δύο χρόνια βρίσκονται σε επιλεκτικό πολιτικό λήθαργο καλύπτοντας εντέχνως τους πράσινους τοπικούς αστέρες με προεξέχοντες τον Δήμαρχο Ρόδου κ Κουσουρνά και τον Περιφερειάρχη κ Μαχαιρίδη;
Πως μπορεί άραγε να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους και τα μέλη του κόμματος τους για ποιό λόγο ασχολήθηκαν μόνο με αλευρόμυλους και ανεμόμυλους, παριστάνοντας τους Δον Κιχώτες της τοπικής πολιτικής σκηνής;
Γιατί άραγε επί δύο χρόνια τα μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν εγκαλέσει  την νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ για τις απαράδεκτες δηλώσεις και αποφάσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών εις βάρος της χώρας και του Δωδεκανησιακού λαού (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Πάγκαλος, Ραγκούσης, Λοβέρδος, Ρήγας κ.α.)
Για ποιο λόγο και ενώ τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ  υποστήριζαν δημόσια και ξεκάθαρα ότι πίσω από κάθε αντίδραση βρίσκονταν στελέχη τους, ουδέποτε η νομαρχιακή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις από την αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ;
Απάντηση βέβαια δεν περιμένουμε από εκείνους που θυμούνται την επαναστατική γυμναστική και τα αριστερά τους αντανακλαστικά μόνο όταν κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, ενώ αντίθετα προσφέρονται ως δεξαμενή στελεχών και ροζ δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές (Δαμανάκη, Μπίστης, Ανδρουλάκης και πολλά τοπικά πρώην και νυν στελέχη…..).
Επιπρόσθετα σε ότι αφορά την αιφνίδια και κατασκευασμένη επίθεση που εξαπέλυσε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύοντας αυθαίρετα τις δηλώσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι ενοχλήθηκαν από την επισήμανση ότι ήταν το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα και νομαρχιακή οργάνωση που δεν κατέθεσε στεφάνι στο βωμό της πατρίδας κατά τον εορτασμό της 7ης Μαρτίου.
Τι άραγε εμπόδισε τη Νομαρχιακή και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αποστείλει ένα εκπρόσωπο προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στο βωμό της πατρίδας τιμώντας την επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου και στην συνέχεια να αποχωρήσει όπως ορθά έπραξε το ΚΚΕ;
Μήπως οι «σύντροφοι» της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ ήξεραν πολύ καλά ότι το σύνολο των εκπροσώπων όλων των κομμάτων αλλά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα τύγχαναν αποδοκιμασίας και γι’ αυτό προτίμησαν να λάμψουν διά της απουσίας τους;
Αν βέβαια θέλουν να μας αποδείξουν το αντίθετο, τους προκαλούμε την 25η Μαρτίου να αποτίσουν φόρο τιμής καταθέτοντας απλά στεφάνι μαζί με όλες τις Νομαρχιακές των κομμάτων.
Ίσως τότε οι «σύντροφοι» αντιληφθούν ότι κανένας πολιτικός όπου και αν ανήκει και ότι και αν πρεσβεύει δεν εξαιρείται όταν η δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών μετατρέπεται σε τυφλή κοινωνική οργή.
 Ίσως τότε  οι «σύντροφοι» καταλάβουν ότι τα σταφύλια της κοινωνικής οργής που εντέχνως καλλιεργούν είναι πολύ περισσότερο δηλητηριώδη και επικίνδυνα για εκείνους που επιθυμούν να τα μαζέψουν για να γευτούν την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: