googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Εκβιάζουν πάλι τους νησιώτες οι Κουκουέδες της ΠΝΟ

Πασχαλιάτικος εκβιασμός των νησιωτών από τους συνήθεις υπόπτους. Οι Κουκουέδες της ΠΝΟ με ανεδαφικά και μαξιμαλιστικά αιτήματα εκβιάζουν την κοινωνία και καταστρέφουν τους νησιώτες, που περιμένουν τις ημέρες του Πάσχα για να δουλέψουν.
Συστηματικά το ΚΚΕ δια του ΠΑΜΕ επιχειρεί την δημιουργία γενικευμένης αναταραχής και τη καταστροφή κάθε υγιούς οικονομικής δραστηριότητα, για να ενισχύσει με τους νεόπτωχους τις στρατιές των οργανωμένων τραμπούκων που διαθέτει.
Η αντίδραση της κοινωνίας πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική. Οι αυθαιρεσίες του του ΠΑΜΕ δε θα περάσουν. Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το νόμο προστατεύοντας το δικαίωμα στην εργασία. Η σύλληψη των επαγγελματικών στελεχών του ΚΚΕ που θα επιχειρήσουν να καταλάβουν τα πλοία εμποδίζοντας τη φόρτωση τους πρέπει να είναι άμεση.
«Οι ναυτικοί δεν απεργούν αλλά συνήθως γίνεται κατάληψη πλοίων» δήλωσε ε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Απ. Βεντούρης, σχολιάζοντας παλαιότερες κινητοποιήσεις και συμπλήρωσε: «Αυτή η στάση του συνδικαλιστικού τους σωματείου δείχνει πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκονται. Ελπίζω το συνδικαλιστικό κίνημα των ναυτικών να αντιληφθεί την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκονται οι εταιρίες και να μη συνεχίσει αυτή την καταστροφική πολιτική».
« Δυστυχώς μερικές ολιγομελείς αλλά καλά οργανωμένες συντεχνίες με τις πράξεις τους δηλώνουν ότι δεν το έχουν αντιληφθεί αυτό. Η προγραμματισμένη απεργία της ΠΝΟ είναι προφανές ότι δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν τις ημέρες του Πάσχα αλλά και τους επιχειρηματίες των νησιωτικών περιοχών» τονίζει ο Γ. Δρακόπουλος και παράλληλα καλεί την συνδικαλιστική ηγεσία των ναυτεργατών να αντιληφθεί ότι τέτοιες ενέργειες την φέρνουν απέναντι στην κοινωνία. « Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάξει την έννομη τάξη αποτρέποντας καταλήψεις πλοίων και παράλληλα να προχωρήσει σε διάλογο με τους ναυτεργάτες» μας λέει Γ. Δρακόπουλος.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=187822
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=451681

Δεν υπάρχουν σχόλια: