googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Η άνοδος και η πτώση του «Ωραίου Μπρούμελ»


Για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά της χώρας, ένας πανίσχυρος πρώην υπουργός και παρολίγον πρόεδρος ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας αντιμετωπίζει πλέον την προοπτική της προφυλάκισης.
Προφανώς, το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου προκαλεί ένα θετικό σοκ στην ελληνική κοινωνία που πίστευε ακράδαντα ότι η πολιτική και οικονομική εξουσία της χώρας είναι στο απυρόβλητο.
Για πρώτη φορά, ίσως, το αίσθημα της ατιμωρησίας δείχνει να κλονίζεται αρκεί βεβαίως η κάθαρση να έχει συνέχεια και να μην είναι ένα πυροτέχνημα με στόχο έναν «πολιτικό» που βρίσκεται εκτός εξουσίας, εγκαταλελειμένος από φίλους και συντρόφους.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος γεννήθηκε πριν από 73 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, και σε ηλικία 19 ετών, μετά τις γυμνασιακές του σπουδές στην Ελλάδα μετανάστευσε στη Γερμανία με στόχο να εργαστεί και να σπουδάσει. Στα μέσα της δεκαετίας του '60, και αφού πήρε του πτυχίου του Μηχανικού, πολιτικοποιήθηκε μέσα στη δίνη μεγάλων εξελίξεων και πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα, που το 1967 οδήγησε στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών.
Εγκαταστάθηκε στο Μόναχο όπου το 1968 εντάχθηκε στο ΠΑΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος έγινε ο μέντορας του νεαρού και αθλητικού μηχανικού από τη Θεσσαλονίκη, που γρήγορα εξελίχθηκε σε φίλο και στενό συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου.
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: