googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Σε κίνδυνο το ενεργειακό και αναπτυξιακό μέλλον της Δωδεκανήσου. Οι δικαστές μπλοκάρουν το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο.

"Το Συμβούλιο της Επικρατείας σταμάτησε την κατασκευή νέου θερμοηλεκτρικού σταθμού της Δ.Ε.Η. συνολικής ισχύος 120 MW στη θέση Πίσω Κάμπος - Πλάκα Στενή του Δήμου Νότιας Ρόδου Δωδεκανήσου.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Ε' Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου σταμάτησαν το έργο της ΔΕΗ, καθώς έκριναν αντισυνταγματική και αντίθετη στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία την υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι εγκατάστασης και λειτουργίας του νέου θερμοηλεκτρικού σταθμού με καύσιμο μαζούτ χαμηλού θείου στη Ρόδο, όπως και η άδεια εγκατάστασης της επίμαχης μονάδας.
Ειδικότερα, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι δεν έχει εκδοθεί νόμιμα η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι εγκατάστασης θερμοηλεκτρικού σταθμού".
http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=237334

Προφανώς οι κύριοι του ΣΤΕ θέλουν να συνεχιστεί η σημερινή άθλια κατάσταση με της φορητές γεννήτριες και το μαζούτ υψηλού θείου. Δεν μας εξηγούν βέβαια πως θα υποστηριχθεί η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ούτε νοιάζονται για το πως θα εξασφαλίσει έσοδα το κράτος για να καλύψει τους παχυλούς μισθούς τους. Πιθανώς θα εκδώσουν κατόπιν περισκέψεως ανέκκλητη δικαστική απόφαση που θα υποχρεώνει τα κορόιδα της Ευρώπης να συνεχίσουν να μας δίνουν δανεικά και αγύριστα.
Η ακατανόητη αυτή απόφαση είναι ένα ακόμα βήμα στο κλεφτοπόλεμο δικαστών - κυβέρνησης και έχει σαν αιτία την απαίτηση να συνεχιστούν οι σκανδαλώδεις και προκλητικές αποδοχές που οι ίδιοι θεσμοθέτησαν
Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να πάρει να μέτρα της και να αφαιρέσει οριστικά τη δυνατότητα από το κάθε περιθωριακό στοιχείο να μπλοκάρει έργα εθνικής σημασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: