googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: Ανοίγει ο δρόμος για την Ανάπτυξη.


........Η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες εξασφαλίζει άμεση εκταμίευση κεφαλαίων μεγαλύτερη από τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων. Γύρω στα 34,5 δισεκατομμύρια…
                Για πρώτη φορά μόνο το 10% θα πάει για πληρωμές τόκων και χρεολυσίων. Τα υπόλοιπα, θα μείνουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο μέσα στη χώρα.
                Και γύρω στα 7 δισεκατομμύρια θα πάνε άμεσα στην Οικονομία! Με πληρωμές για την κάλυψη του φετινού ελλείμματος και με επιστροφή οφειλών του δημοσίου στους ιδιώτες από προηγούμενες χρονιές.
                Κι από τα υπόλοιπα 9 δισεκατομμύρια περίπου που θα εκταμιευθούν τους επόμενους τρείς μήνες, τα περισσότερα επίσης θα πέσουν στην οικονομία. Την πραγματική οικονομία.
                Η ανακεφαλαίωση των τραπεζών, θα προστατέψει οριστικά τις αποταμιεύσεις του Ελληνικού λαού και κυρίως θα ανοίξει το δρόμο για να επιστρέψει η ρευστότητα στην Ελληνική οικονομία, το αίμα της οικονομίας. Δηλαδή για να ανακοπεί η ανεργία και να αρχίσει η Ανάκαμψη. Που αποτελεί και την υψίστη προτεραιότητά μας.
                Ακόμα άνοιξε ο δρόμος για να την άμεση μείωση του χρέους μας μέσω επαναγοράς ομολόγων σε χαμηλές τιμές.
                Αλλά και για να μειωθούν τα επιτόκια στο υπόλοιπο χρέος μας, ώστε τα επόμενα χρόνια οι πληρωμές να επιβαρύνουν λιγότερο τον Έλληνα φορολογούμενο. Τα επιτόκια που θα πληρώνει η Ελλάδα πλέον θα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη.
                Κι ακόμα δεν θα πληρώνουμε τόκους για δέκα χρόνια και χρεολύσια για 15 χρόνια. Κι αυτό θα δώσει πολύ μεγάλες ανάσες στην Ελληνική οικονομία, ώστε να μπούμε σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά.
                Κι ακόμα τα κέρδη που έβγαλαν οι ξένες τράπεζες από τα Ελληνικά ομόλογα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για την αποπληρωμή του χρέους της.
                Κι όλα αυτά χωρίς να μπούμε στη μεγάλη περιπέτεια της επίσημης χρεοκοπίας που θα υποθήκευε το μέλλον του τόπου για δεκαετίες.
                Το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι με τη χθεσινή συμφωνία, το συνολικό χρέος μας μειώνεται επιπλέον κατά 20% του ΑΕΠ........
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.nd.gr/web//press-office/press/-/journal_content/56_INSTANCE_Rb5c/36615/1062960

Δεν υπάρχουν σχόλια: