googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Κρουαζιερόπλοια: Ποδαρικό με το Costa Classica




Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1991 στα ναυπηγεία Fincantieri Genoa και είναι το παλαιότερο του στόλου της Costa με συνολικά 22 χρόνια αδιάκοπης προσφοράς στην εταιρεία, χωρίς αυτό να του στερεί κάτι σε πολυτέλεια και άνεση αφού ανακαινίστηκε το 2001!!
Το Costa Classica ζυγίζει 52.926 τόνους, έχει μήκος 220μ. , πλάτος 30μ. και στα 11 από τα 13 καταστρώματα του, που όλα έχουν ονόματα ιταλικών τουριστικών προορισμών, φιλοξενεί 1.680 επιβάτες και 590 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων 2 Έλληνες!!
Το Costa Classica διαθέτει συνολικά 654 καμπίνες από τις οποίες 6 είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες και 10 σουίτες, οι μόνες που διαθέτουν ιδιωτικό μπαλκόνι!! Οι περισσότερες καμπίνες του πλοίου είναι εξωτερικές με παράθυρο ενώ υπάρχουν κι αρκετές εσωτερικές!
Στο πλοίο υπάρχουν 4 εστιατόρια με όλες τις υπέροχες γεύσεις της ιταλικής κουζίνας!! Το Tivoli Restaurant, το La Trattoria Restaurant Buffet, η Pizzeria La Tavernetta και η Il Dolce Amore’s Patisserie είναι άξιοι “εκπρόσωποι” της ιταλικής κουζίνας!!
Για τους επιβάτες που θέλουν να απολαύσουν έναν καφέ ή ένα ποτό, υπάρχουν αρκετοί χωροί για να επιλέξουν!! Το Al Fresco Cafe, το Atrium, το Piazza Navona Grand Bar, το Foyer Bar, το La Tavernetta Bar, το Il Dolce Amore Bar και το Positano Bar καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις των επιβατών!!
Ριζική ανακαίνιση θα υποστεί σύντομα το Costa Classica. Το πλοίο μετά το καλοκαίρι θα οδηγηθεί στα ναυπηγεία προκειμένου να μεταμορφωθεί σε NeoClassica!! Μετά το πέρας των εργασιών, θα ενταχθεί στη ξεχωριστή κατηγορία “Neo Collection” όπου εντάσσονται ήδη το NeoRiviera και το NeoRomantica και κύρια χαρακτηριστικά τους είναι η μικρότερη χωρητικότητα επιβατών και οι περισσότεροι προορισμοί, σε σχέση με τα υπόλοιπα πλοία.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες ενώ ήδη το πρόγραμμα του πλοίου από Σεπτέμβριο και μετά ακυρώθηκε.
http://www.arxipelagos.com/2013/05/costa-classica-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια: