googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Μ. Νούναν: Οι ελληνικές τράπεζες θα παρέδιδαν το πνεύμα τους αν...


Για κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας μέσα σε λίγες μέρες εάν το Eurogroup δεν κατέληγε χθες σε συμφωνία έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν.
"Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα ήταν ότι το τραπεζικό σύστημά της θα παρέδιδε το πνεύμα την επόμενη Τετάρτη", είπε ο Νούναν και πρόσθεσε: "Ήταν ο πρώτος γύρος συνομιλιών για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα καταρρεύσει την επόμενη εβδομάδα. Από τη στιγμή που θα βρεθούν σε ασφαλή χώρο για τους επόμενους τέσσερις μήνες, θα υπάρξει άλλος ένας γύρος συνομιλιών που θα περιλαμβάνει τη διαπραγμάτευση ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα".
Πληροφορίες θέλουν τον Νούναν να συντάσσεται τόσο χθες όσο και στα προηγούμενα Eurogroup με τις σκληρές θέσεις του Σόιμπλε.
Ο ίδιος επιρρίπτοντας ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τη δυσκολία επίτευξης συμφωνίας είπε:
"Το πολιτικό πρόβλημά τους (σσ της ελληνικής κυβέρνησης) είναι ότι πρόκειται για μια ανατροπή της εκλογικής θέσης τους. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο τραπέζι που θα μπορούσε να θεωρηθεί παραχώρηση... Πλέον συμβιβάζονται και συμβιβάζονται σημαντικά. Αυτό που συμφωνήθηκε είναι μια διαδικασία που τους επιτρέπει να συνεχίσουν στη γραμμή του προγράμματος που έχουν ήδη".
 http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27370&subid=2&pubid=34484428

Δεν υπάρχουν σχόλια: