googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Sunlight: Ελληνικές μπαταρίες που κινούν... τον κόσμο

Οι εγκαταστασεις της Sunlight στο Νέο Ολβιο Ξάνθης. Από το 1991 πολλά νέα κτίρια έχουν ξεφυτρώσει, καθώς η εταιρεία αναπτύσσεται συνεχώς. Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης.
Πού θα πιστεύατε ότι βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών στην Ευρώπη; Tο μυαλό σας θα πήγαινε σε κάποια αμιγώς βιομηχανική χώρα, σωστά; Και όμως. Βρίσκεται στο Νέο Ολβιο Ξάνθης και πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία! Η Sunlight έχει ετήσια παραγωγή 1,25 εκατομμυρίων στοιχείων, εκ των οποίων το 98% εξάγεται, συγκαταλέγεται στους τοπ-10 παραγωγούς βιομηχανικών μπαταριών παγκοσμίως και αποδεικνύει ότι υπάρχουν δρόμοι επιτυχίας κόντρα στην κρίση, αφού τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν συρρικνώθηκε, αλλά συνεχίζει να αναπτύσσεται.
Ολα ξεκίνησαν το 1991, όταν ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός αγόρασε από τον Ομιλο Σκαλιστήρη το εργοστάσιο στην Ξάνθη, το οποίο έως τότε παρήγε απλές καταναλωτικές μπαταρίες και στρατιωτικούς συσσωρευτές. Στόχος ήταν η παραγωγή καταναλωτικών μπαταριών, ωστόσο στην πορεία η παραγωγή εστίασε στην κατασκευή μπαταριών έλξης για περονοφόρα οχήματα (clark) και δευτερευόντως στις μπαταρίες υποβρυχίων.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.kathimerini.gr/843181/article/oikonomia/epixeirhseis/sunlight-ellhnikes-mpataries-poy-kinoyn-ton-kosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια: