googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί τα αποξηραμένα σύκα είναι το υπερόπλο της υγείας

Τα αποξηραμένα σύκα κάνουν καλό στην υγεία, στο βάρος σας και στη διάθεσή σας. Μαζί με τις σταφίδες είναι από τις δημοφιλέστερες επιλογές, ενώ η γεύση καραμέλας που έχουν τα σύκα, η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και τα πολλά θρεπτικά στοιχεία τα κάνουν ακαταμάχητα.
Τα αποξηραμένα σύκα έχουν ποικίλες χρήσεις, ενώ αποτελούν το ιδανικό σνακ ενέργειας, όταν είστε εκτός σπιτιού όλη μέρα και δεν θέλετε να φάτε ακόμα μια τυρόπιτα.
Ποια είναι όμως η θρεπτική αξία των ξερών σύκων;
1. Προωθούν την αλκαλικότητα
Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της κατανάλωσης αποξηραμένων σύκων είναι η προσφορά τους στη διατήρηση του αλκαλικού περιβάλλοντος στον οργανισμό και τη μείωση της οξύτητας σε αυτόν, που με τη σειρά της οδηγεί σε πλήθος φλεγμονών. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι κάποια αποξηραμένα φρούτα ενισχύουν την ανάπτυξη φλεγμονών στο σώμα, αλλά τα σύκα είναι η εξαίρεση σε αυτό. Η διατήρηση της αλκαλικότητας του σώματος είναι σημαντική καθώς προάγει την ενέργεια και τη γενική υγεία του οργανισμού.
2. Ωφελούν την ορμονική λειτουργία
Στοιχεία που βρίσκονται στα προϊόντα καθαρισμού, στο περιβάλλον και στα φυτοφάρμακα συσσωρεύονται και δημιουργούν πρόβλημα στις ενδοκρινολογικές λειτουργίες του οργανισμού. Τα ξερά σύκα είναι μια από τις λίγες τροφές που μάχονται αυτά τα βλαβερά στοιχεία και βοηθούν στην ομαλή λειτουργία των ορμονών. Κάντε καθημερινή συνήθεια να τρώτε για πρωινό 3-4 ξερά σύκα μαζί με λίγη βρώμη ή κινόα και θα βοηθήσετε αποτελεσματικά στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού σας.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.clickatlife.gr/your-life/story/40041





Δεν υπάρχουν σχόλια: