googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΘΡΟ - ΦΩΤΙΑ ΤΩΝ FT Σχέδιο - σοκ για την Ελλάδα: Οι Ευρωπαίοι υψώνουν τείχη για να εγκλωβιστούν χιλιάδες μετανάστες

Σχέδιο - σοκ για την Ελλάδα: Οι Ευρωπαίοι υψώνουν τείχη για να εγκλωβιστούν χιλιάδες μετανάστες
Σοκάρει την Ελλάδα το δημοσίευμα των FT που αναφέρει ότι η Ευρώπη ετοιμάζεται να μετατρέψει την Ελλάδα σε «αποθήκη» προσφύγων, ουσιαστικά ρίχνοντας «τείχη» και εγκλωβίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Οπως αναφέρει το σχετικό άρθρο, οι ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν ένα δραστικό σχέδιο για να σταματήσουν τη ροή προσφύγων μπλοκάροντας το πέρασμα στην ΠΓΔΜ, αυξάνοντας τις ανησυχίες στην Αθήνα ότι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. 
Η Κομισιόν και το Βερολίνο είναι έτοιμοι να στηρίξουν την πρόταση να βοηθηθεί η ΠΓΔΜ, μια χώρα που δεν ανήκει στην ΕΕ, η οποία στην πράξη απομονώνει την Ελλάδα, χώρα μέλος της ΕΕ, που είναι οικονομικά αδύναμη και ήδη κατακλυσμένη από μετανάστες.
Η κίνηση να «φραχτεί» (ringfence) η Ελλάδα έρχεται καθώς οι φόβοι πληθαίνουν στην ΕΕ ότι η συμφωνία για να πείσουν την Τουρκία να μπλοκάρει τη ροή μεταναστών που έρχονται στην Ευρώπη με αντάλλαγμα 3 δισ. ευρώ βοήθειας απέτυχε να περιορίσει τη ροή μεταναστών.
Την Παρασκευή τουλάχιστον 43 πρόσφυγες, περιλαμβανομένων 17 παιδιών, πνίγηκαν όταν η ξύλινη βάρκα τους βυθίστηκε ανοικτά δυο ελληνικών νησιών κοντά στην Τουρκία.
Η νέα πολιτική θα μεταφέρει την πρώτη γραμμή της ΕΕ από τις τουρκικές ακτές και το Αιγαίο στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Ο Αλέξης Τσίπρας, που φοβόταν μια τέτοια κίνηση έχει προειδοποιήσει ότι η χώρα του θα μπορούσε να γίνει «μαύρο κουτί» για τους πρόσφυγες.
Το πλάνο συζητήθηκε την Τετάρτη από πρέσβεις στην ΕΕ μετά την αποστολή επιστολής από τον Σλοβένο πρωθυπουργό Miroslav Cerar προς τους εταίρους όπου γίνεται έκκληση για «άμεση βοήθεια» στην ΠΓΔΜ «ώστε να αποφευχθεί συγκεκριμένοι παράνομοι μετανάστες να περάσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα».
Διαβάστε περισσότερα: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113897697

Δεν υπάρχουν σχόλια: