googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Η απροκάλυπτη απάτη του γιατρού που ξεκίνησε το κίνημα των αντιεμβολιαστών

 

Στις αρχές του 1998 ο Βρετανός γαστρεντερολόγος Αντριου Γουέικφιλντ παραχωρεί μια συνέντευξη Τύπου η οποία θα μείνει στην ιστορία και πλέον θεωρείται ως το απόλυτο σημείο μηδέν και η αφετηρία του σύγχρονου κινήματος των αντιεμβολιαστών, που ξεκίνησε ως αντίδραση για το εμβόλιο της ιλαράς και πλέον έχει γιγαντωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε κάθε εμβόλιο να αντιμετωπίζεται με καχυποψία από μια συνεχώς αυξανόμενη μερίδα ανθρώπων.


Αυτοί οι κύριοι και κυρίες μαζικά σπεύδουν να «αντισταθούν» στους εμβολιασμούς θεωρώντας ότι όλα είναι κόλπα των φαρμακευτικών εταιρειών που τα έχουν κάνει «πλακάκια» με κυβερνήσεις και σκοτεινά κέντρα αποφάσεων, επιμένοντας να αγνοούν πλήρως τα στοιχεία που μαρτυρούν την αλήθεια. Δηλαδή το ότι αν τα παιδιά τους είχαν γεννηθεί έναν-δύο αιώνες νωρίτερα, πριν το ανθρώπινο είδος ανακαλύψει τα εμβόλια, τα τέκνα τους (για την υγεία των οποίων θεωρητικά σχίζουν τα ρούχα τους) θα είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες επιβίωσης…
Ωστόσο κάθε συζήτηση με αυτούς της αρνητές της πραγματικότητας δεν οδηγεί πουθενά, αφού η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι τα αυτιά των φανατικών, όπως και τα μυαλά τους, παραμένουν ερμητικά κλειστά. Απορρίπτουν κάθε επιστημονική αλήθεια και αποδέχονται μόνο τις «αλήθειες» που βγαίνουν από στόματα που λένε αυτό που οι ίδιοι θέλουν να πιστέψουν. Έχουν, μάλιστα, τον δικό τους Μεσσία, που δεν είναι άλλος από τον Γουέικφιλντ, παρά το γεγονός ότι σήμερα (περίπου 22 χρόνια μετά την δημοσίευση της μελέτης του) όλες οι θέσεις του έχουν απορριφθεί και οι επιστήμονες τον έχουν εξοστρακίσει από την κοινότητά τους, κατηγορώντας τον παράλληλα για τσαρλατανισμό αλλά και μια καλοστημένη απάτη την οποία δημιούργησε για ένα και μόνο σκοπό. Όχι για να προστατέψει, όπως υποστήριζε, τον κόσμο από τον κίνδυνο των εμβολίων, αλλά για να προωθήσει το δικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: