googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Αίτημα της Ελλάδας προς την ΕΕ για την άμεση επιστροφή 1.450 αλλοδαπών βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας


Η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Frontex για την άμεση επιστροφή 1.450 αλλοδαπών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας.
Ειδικότερα, η Ελλάδα ζητά να επιστρέψουν στην Τουρκία 955 αλλοδαποί που μπήκαν στη χώρα μας από την Τουρκία και βρίσκονται στη Λέσβο, 180 που βρίσκονται στη Χίο, 128 που βρίσκονται στη Σάμο και 187 στην Κω, των οποίων το αίτημα έχει απορριφθεί τελεσίδικα και ως εκ τούτου είναι επιστρεπτέοι, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας.
Η επιστροφή στην Τουρκία όσων εισήλθαν στην Ελλάδα από τη γείτονα χώρα και δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας μπορεί να λάβει χώρα βάσει της πρώτης παραγράφου της κοινής δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, η οποία αναφέρει με σαφήνεια πως όσοι μετανάστες έχουν μπει από την Τουρκία στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου 2016 και δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, θα επιστρέφουν στην Τουρκία.

https://www.kosnews24.gr/koinwnika/item/255998-aitima-tis-elladas-pros-tin-ee-gia-tin-amesi-epistrofi-1-450-allodapon-vasei-tis-koinis-dilosis-ee-tourkias

Δεν υπάρχουν σχόλια: