googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Πως φτάσαμε τόσο γρήγορα στο εμβάλιο για την νόσο COVID-19. Η απάντηση σε μια λογική απορία...

 

 ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΗ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΙΟ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ”
PHIL DORMITZER


Σε αντίθεση με τα συμβατικά εμβόλια, τα οποία χρειάζονται μήνες για να παραχθούν αναπτύσσοντας τις εξασθενημένες μορφές του ιού, τα RNA εμβόλια μπορούν να κατασκευαστούν γρήγορα χρησιμοποιώντας μόνο τον γενετικό κώδικα του παθογόνου. Τον Ιανουάριο, επιστήμονες στην Κίνα ανακοίνωσαν τη γενετική ακολουθία του SARS-CoV-2 (τον ιό που προκαλεί την νόσο COVID-19), ξεκινώντας έτσι σε όλο τον κόσμο την έρευνα για ένα πιθανό εμβόλιο. “Ένας λόγος για τον οποίο αυτή η τεχνολογία είναι τόσο χρήσιμη είναι ότι δεν χρειάζεστε τον ιό, αλλά μόνο την γενετική ακολουθία του”, λέει ο Dormitzer. Ωστόσο, η πρόσβαση σε παγκόσμια δεδομένα είναι κρίσιμη, λέει ο Dormitzer, ο οποίος αποδίδει τα εύσημα σε συνεργάτες όπως εκείνους του Παγκοσμίου Οργανισμού για την Κοινή Χρήση Δεδομένων της Γρίπης (Global Initiative on Sharing All Influenza Data - GISAID), ο οποίος έχει επεκτείνει την ανταλλαγή δεδομένων συμπεριλαμβάνοντας αυτών του κορωνοϊού.
Τα RNA εμβόλια λειτουργούν με την εισαγωγή ενός τύπου RNA, το οποίο παράγεται χωρίς την ανάπτυξη του ιού, στο σώμα. Τα κύτταρα, στη συνέχεια, χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται αντιγόνο, το οποίο είναι συγκεκριμένο για κάθε ιό. Το ανοσοποιητικό σύστημα τότε αναγνωρίζει το αντιγόνο και αποκτά ανοσία έναντι αυτού.

ΥΓ:  Ο Phil Dormitzer, είναι Αντιπρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής για τα αντι-ιικά εμβόλια στο ερευνητικό κέντρο της Pfizer στο Pearl River της Νέας Υόρκης.







Δεν υπάρχουν σχόλια: