googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Δένδιας: Η επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη θα συμπεριλάβει και το ανατολικό τμήμα

 

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει το προσεχές διάστημα στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και στην Κρήτη, επαναβεβαίωσε από τη Βουλή, ο Υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή θα περιλαμβάνει εκτός από το νότιο και το ανατολικό τμήμα.
Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, μία μόλις ημέρα μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και δεδομένης της διευρυμένης ατζέντας που επιχειρεί να πετύχει η Άγκυρα στις επικείμενες διερευνητικές επαφές, ερμηνεύεται και ως ηχηρή απάντηση της Αθήνας, ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να απεμπολήσει το παραμικρό αναφαίρετο κυριαρχικό της δικαίωμα και δεν συζητά επουδενί τέτοια ζητήματα.
«Για το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στην Κρήτη έχει τοποθετηθεί εδώ και πολλούς μήνες ο πρωθυπουργός και φυσικά περιλαμβάνεται και το ανατολικό κομμάτι της Κρήτης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε σχετικές παρατηρήσεις του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Διαβάστε περισσότερα:
 https://www.skai.gr/news/politics/dendias-i-epektasi-ton-xorikon-ydaton-stin-kriti-tha-symperilavei-kai-to-anatoliko-tmima


Δεν υπάρχουν σχόλια: