googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Τι εστί νόμος;

189402
Θα πάθει μεγάλο κακό η Δημοκρατία εάν καταργηθεί το άσυλο αυτών που καίνε τρόλεϊ τα Σαββατοκύριακα στην Πατησίων και μετά οχυρώνονται στο ΕΜΠ;
Γράψαμε πολλάκις για τα αυτονόητα που η ρηχή Αριστερά κατακρεουργεί, αποτρέποντας με απίθανες νοητικές ακροβασίες και πομπώδεις λέξεις τη λύση των προβλημάτων. Αναφέραμε το θέμα του ακαδημαϊκού ασύλου, το οποίο σε περιόδους δημοκρατίας δεν έχει νόημα (όλοι μιλούν ελεύθερα, εντός κι εκτός ΑΕΙ) και σε δικτατορία δεν έχει εφαρμογή (ουδείς μπορεί να πει την άποψή του ούτε εντός ούτε εκτός πανεπιστημίων).
Σήμερα το ακαδημαϊκό άσυλο λειτουργεί αντιστρόφως των σκοπών για τους οποίους θεσπίστηκε. Αρκεί να θυμηθούμε ότι κάποιοι «επαναστάτες» επιτέθηκαν με καδρόνια στον υπέργηρο νομπελίστα βιολόγο Τζέιμς Γουότσον όταν αυτός επιχείρησε να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Πατρών (15.4.2011). Eνας θεσμός που υποτίθεται προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, προστάτευσε τους κακοποιούς που επιτέθηκαν σε έναν 85χρονο και δεν του επέτρεψαν να μιλήσει. Oλοι βλέπουμε τα «καλόπαιδα» των βορείων προαστίων ναι διασκεδάζουν καίγοντας τρόλεϊ τα Σαββατοκύριακα στην Πατησίων και μετά να οχυρώνονται στο ΕΜΠ. Η υπερτιμημένη Αριστερά επιχειρηματολογεί για το μεγάλο κακό που θα πάθει η Δημοκρατία αν καταργηθεί το άσυλό τους. Λογικό, από μια άποψη, αφού η δεξιά κυβέρνηση προβληματίζεται για το μεγάλο κακό που θα πάθουν οι αρχιτεκτονικές σπουδές στη χώρα, αν μια χούφτα καθηγητών ξεβολευτούν από τα γραφεία που κατέχουν (μαζί με τους μπάχαλους) στην οδό Πατησίων και μεταφερθούν στου Ζωγράφου.
Διαβάστε Περισσότερα









Δεν υπάρχουν σχόλια: