googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Οδική ανασφάλεια: Χωρίς διάβαση πεζών το πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης!!!



Διαβάζουμε συνεχώς κείμενα υπηρεσιακών παραγόντων και συλλογικοτήτων για τα τροχαία ατυχήματα. Κείμενα που διέπονται από την λογική της μεταφοράς των ευθυνών στους άλλους, την τιμωρητική διάθεση και φυσικά την αποποίηση ευθυνών.
Δεν είδαμε για παράδειγμα σε πρόσφατο δημοσίευμα του αστυνομικού διευθυντή (https://www.aegeanews.gr/news/auto-moto/278593/arthro-paremvasi-tou-astynomikou-diefthynti-v-dod-sou-piperi-gia-trochaia-atychimata/), να αναφέρεται οτιδήποτε  για την ασυλία αστυνομικών σε προκλητικές καθημερινές παραβάσεις, ούτε μια μικρή έστω αυτοκριτική αναφορά για όσα ΔΕΝ έχει κάνει προκειμένου να προαγάγει την οδική ασφάλεια.
Όσο για τους υπεύθυνους ή μάλλον ανεύθυνους του απερχόμενου τοπικού συμβουλίου, η παρέμβαση τους στο θέμα οδική ασφάλεια ήταν όχι απλά μηδενική αλλά αρνητική.
Θεωρώντας ότι μια δημόσια τοποθέτηση για ένα θέμα κυριολεκτικά ζωής ή θανάτου, πρέπει να συνοδεύεται από θετική πρόταση, αναδεικνύουμε σήμερα το θέμα της έλλειψης διαβάσεων στο πιο πολυσύχναστο ίσως σημείο της πόλης. Εκεί ακριβώς που στρίβουν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Δείτε τις φωτό και βγάλτε συμπεράσματα. Η έλλειψη διαβάσεων εμφανής. Η αδράνεια του τοπικού συμβουλίου και των τεχνικών υπηρεσιών εγκληματική. Όσο για την τροχαία παντελώς απούσα, χωρίς καμιά υπόδειξη για την χάραξη των διαβάσεων, ώστε να εκπληρώσει τον συμβουλευτικό της ρόλο. 
Η χάραξη διαβάσεων στο συγκεκριμένο σημείο είναι απόλυτα επιβεβλημένη και το νέο τοπικό συμβούλιο οφείλει να προχωρήσει άμεσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: