googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ανθρώπινη Πόλη: Την ΑΒΙΚΩ και το Οινοποιείο θα τα φτιάξουν αυτοί που το πιστεύουν πραγματικά


Από Οινοποιείο_Κω_εικόνες_ντροπής




Προεκλογικό πυροτέχνημα  από τη δημοτική αρχή Κω η παρουσίαση της πρότασης-αξιοποίησης Οινοποιείου –παλαιάς και νέας ΑΒΙΚΩ, στα πλαίσια της προσπάθειας του εντυπωσιασμού, αφού όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι επί τέσσερα χρόνια δεν ασχολήθηκε καθόλου με την περιοχή   και ότι τώρα που κάνει πως ασχολείται, δεν προλαβαίνει να κάνει τίποτα. Επομένως τζάμπα μάγκας!
   Θεωρεί ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του ότι απευθύνονται σε αδαείς που δεν αντιλαμβάνονται την πολιτική  απάτη και ένδεια που τους χαρακτηρίζει. Τα ερωτήματα που καλούνται  να απαντήσουν  στους δημότες είναι:  Γιατί άφησαν να περάσουν τόσα  χρόνια απραξίας και μόλις τέσσερις μήνες πριν από  τις εκλογές, δήθεν ευαισθητοποιήθηκαν; Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι μόλις  ψήφισαν στη Δημαρχιακή Επιτροπή   φωτογραφική διακήρυξη  για αγορά  συγκεκριμένου ακινήτου  στο Ψαλίδι έναντι 1.000.000 ευρώ, αμέσως  μετά παρουσίασαν τη μελέτη; Ήταν πράγματι τυχαίο και για μια μελέτη που, σημειωτέον, είχαν εξασφαλίσει προ τριετίας  70.000 ευρώ ζεστό χρήμα από  το Υπουργείο Αιγαίου και   άλλα 130.000 ευρώ δεσμευμένα  που ποτέ  δεν τα διεκδίκησαν;. Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά  δε θα άφηναν  σε  αυτή την εξαθλίωση και τη βρομιά  τους χώρους του Οινοποιείου και της ΑΒΙΚΩ, εγκαταλείποντας  αρχεία,  μηχανήματα και την ιστορία αυτού του τόπου στην τύχη τους. Οι ενέργειες αυτές  συνιστούν ποινικά κολάσιμες πράξεις και σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος οι δημοτικοί του άρχοντες  θα είχαν υποστεί τις συνέπειες  της  εγκατάλειψης και φθοράς της δημοτικής περιουσίας.
 Το όψιμο ενδιαφέρον αξιοποίησης των ιστορικών αυτών χώρων δεν πείθει ,  λοιπόν, κανέναν, και ταυτόχρονα έρχεται  να παρουσιάσει ένα ακόμη «σενάριο επιστημονικής φαντασίας», μετά από τα Θερμά, πιστεύοντας ότι μπορεί να πείσουν  του «ανυποψίαστους» δημότες. Πηγαίνετε  να καθαρίσετε, κύριοι, το χώρο  ,  περισυλλέξτε τα ιστορικά του αρχεία και έγγραφα, που βλέποντάς τα  κανείς από την τηλεόραση « Κόσμος», έτσι σχισμένα, διαλυμένα και πεταμένα στο πάτωμα, του πιάνεται η ψυχή, προστατέψτε  τα εναπομείναντα μηχανήματα, σταματήστε να αδιαφορείτε για τους αθίγγανους που έχουν εγκατασταθεί στο κτίριο της ΑΒΙΚΩ και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους περίοικους επαγγελματίες δίνοντας τραγικές εικόνες για την πόλη μας και αφήστε τις κορώνες. Την ΑΒΙΚΩ  και το Οινοποιείο θα τα φτιάξουν αυτοί που το πιστεύουν πραγματικά και που τις κατατεθειμένες προτάσεις τους τις έχουν  αγκαλιάσει ήδη όλοι οι κάτοικοι του νησιού μας  και οι οποίες θα υλοποιηθούν με πολύ λιγότερα λεφτά από τα 23.000.000 ευρώ  που «πετάξατε»  εσείς  στον αέρα για να εντυπωσιάσετε  και  που αποτελούν  άλλη μία  τρανή απόδειξη ότι  δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθείτε με την ανάπλαση και ανάδειξη της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: