googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Επεξεργασία απορριμμάτων: Η Σπάρτη δείχνει το δρόμο


Η επεξεργασία απορριμμάτων είναι μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις 

Οι Σπαρτατιάτες δείχνουν το δρόμο επιτυχή διαχείριση των απορριμμάτων τους. Για την ίδρυση της «Λακωνική Βιοενεργειάκη ΑΕ» ο λόγος, μίας εταιρίας λαϊκής βάσης (διαχειριζόμενη από τους κατοίκους της περιοχής) με «έξυπνες» ιδέες για την «αξιοποίηση» των αποβλήτων.
Η «Λακωνική Βιοενεργειακή ΑΕ», χρησιμοποιώντας τα σκουπίδια ως βάση για την παραγωγή νέων προϊόντων, καινοτομεί για τα ελληνικά δεδομένα, προσφέροντας στην κοινωνία της Λακωνίας μία πιο γόνιμη και οικολογική πρόταση, σε ένα ζήτημα που απασχολεί χρόνια την τοπική κοινωνία.
Τα παράγωγα από τα σκουπίδια θα απορροφώνται κυρίως σε τομείς παραγωγής ενέργειας βιοαερίου και θερμότητας. Ακόμα, μεγάλο μέρος των αποβλήτων επανεπεξεργάζεται, με τελικό στόχο την παραγωγή λιπασμάτων. Έχοντας οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής δικαιοδοσία στον τρόπο επεξεργασίας των απορριμμάτων, η ανακύκλωση έχει πλέον πρωτεύοντα ρόλο με την αποτελεσματικότερη διεθνώς διαδικασία διαλογής στην πηγή.
Η επεξεργασία απορριμμάτων είναι μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις έντονες διαμάχες που προκύπτουν συνεχώς για τον τρόπο διαχείρισης τους. Με την νέα αυτή προσπάθεια που ξεκινά μέσα από την ίδια την κοινωνία οι νέοι παραγωγοί θα έχουν όχι μόνο κέρδη αλλά θα μπορούν υπεύθυνα να διαχειρίζονται τα δικά τους απορρίμματα χωρίς να εμπλέκονται φορείς που χρόνια λειτουργούν ανασταλτικά για την ουσιαστική επίλυση του ζητήματος
http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: