googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ξαναγυρίσαμε πάλι στη συζήτηση περί χρεωκοπίας


Γράφει ο Ν. Μαστρομιχάλης
Είχα γράψει πριν λίγες μέρες ότι ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να περάσει την πόρτα της εξόδου και της ιστορίας.
Το επιβεβαίωσε κι ο ίδιος με την μετάφραση του πανικού του σε επικίνδυνες για την Πατρίδα αποφάσεις, οι οποίες δεν έχουν ούτε σκεπτικό, ούτε λογική και ούτε προηγούμενο.
Πήγε στην σύνοδο (άσχετα αν την ώρα που γινόταν η συνάντηση Σαρκοζί, Μέρκελ, Λαγκάρντ ήταν έξω από την αίθουσα), συμφώνησε, πανηγύρισε και τώρα αποφάσισε να τα διαλύσει όλα, να αναστατώσει τους πάντες, να διχάσει το λαό, να κατρακυλήσει τα χρηματιστήρια, να παγώσει το πρόγραμμα και την 6η δόση και να κινδυνεύουν όλα. Ξαναγυρίσαμε πάλι στη συζήτηση περί χρεωκοπίας.
Δεν ρώτησε το λαό στο πρώτο μνημόνιο, δεν τον ρώτησε στο δεύτερο μνημόνιο, δεν τον ρώτησε στο μεσοπρόθεσμο, δεν τον ρώτησε για το κούρεμα και τον ρωτάει τώρα που είδε ότι πλέον δεν διορθώνεται τίποτα, για να μην έχει αυτός την ευθύνη.
Ίσως λοιπόν επειδή αποφάσισε να φύγει, ψάχνει την αφορμή να τον διώξουν άλλοι γιατί δεν έχει το θάρρος να το κάνει ο ίδιος. Δεν του κάνουν φαίνεται το χατίρι να τον ρίξουν με τα τόσα νομοσχέδια και έτσι για να είναι πιο σίγουρος ότι θα τον διώξουν, αποφάσισε και ψήφο εμπιστοσύνης και δημοψήφισμα.
Ε ! κάπου θα κάτσει η μπίλια και θα σταθεί επιτέλους τυχερός και αυτός και εμείς .

Δεν υπάρχουν σχόλια: