googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ποιες θέσεις και με ποιο τρόπο γίνεται η διεκδίκηση θέσεων από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών : Κοινωνικά Κριτήρια , Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι.

Αυτή είναι μια προσπάθεια για να αποσαφηνίσει το τρόπο διεκδίκησης των θέσεων στη
Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων ειδικών κατηγοριών : Κοινωνικά Κριτήρια , Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι. Οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών διεκδικούν ΚΑΙ τις θέσεις της Γενικής Σειράς ΚΑΙ τις θέσεις των Ειδικών Κατηγοριών.
Κατά τη διαδικασία επιλογής, κάθε υποψήφιος των παραπάνω περιπτώσεων κρίνεται για επιλογή, σε κάθε σχολή ή τμήμα, με βάση το σύνολο των μορίων, κατά φθίνουσα σειρά μορίων και τη δήλωση προτίμησής του στο Μηχανογραφικό Δελτίο, κατά πρώτον, ως
υποψήφιος της γενικής σειράς (για το σύνολο των θέσεων). Εάν δεν εισάγεται στη σχολή ή
το τμήμα, που έχει δηλώσει πρώτο στις προτιμήσεις του, κρίνεται, για επιλογή, για τις ειδικές θέσεις της ίδιας σχολής ή τμήματος, ως υποψήφιος μιάς από τις ειδικές περιπτώσεις. Εάν και πάλι δεν εισάγεται ούτε με το ειδικό ποσοστό στη συγκεκριμένησχολή ή τμήμα, η ίδια διαδικασία επιλογής συνεχίζεται για τις επόμενες προτιμήσεις του, έως την εισαγωγή του, πρώτα με τη γενική σειρά και σε περίπτωση μη εισαγωγής του με τη σειρά αυτή, εξετάζεται για τις ειδικές θέσεις, ως ειδική περίπτωση πολυτέκνου, ή τριτέκνου ή των κοινωνικών κριτηρίων, που έχει δηλώσει ότι ανήκει και πάντα σύμφωνα με το σύνολο των μορίων του κ.ο.κ.
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: