googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Συντριπτική υπεροχή Σαμαρά, Σαρώνει η Νέα Δημοκρατία.

Ο λαός δικαιώνει και επικροτεί τις επιλογές Σαμαρά.
Σε ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας και διεύρυνση του προβαδίσματος της, στην πρόθεση ψήφου, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε ο σχηματισμός της νέας δικομματικής κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την εξαμηνιαία έρευνα «Τάσεις» της εταιρίας MRB.   
Στην έρευνα καταγράφεται μεγάλο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου που φθάνει στο 21,7%, αλλά στην εκτίμηση ψήφου που κάνει η εταιρία υπολογίζει ότι μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, η διαφορά μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων βρέθηκε στο 1,5%.

Ειδικότερα, η δύναμη της ΝΔ υπολογίζεται σε 28,1% και του ΣΥΡΙΖΑ σε 26,6%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11,6%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7% και "Άλλο Κόμμα" με 5,9%.

Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι το γεγονός ότι όταν ξεκίνησε η δημοσκόπηση της MRB και βρισκόταν σε εξέλιξη η κυβερνητική κρίση με αφορμή την ΕΡΤ, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου που προέκυπτε από τα ερωτηματολόγια τα οποία συλλέχθηκαν από τις 13 ως τις 21 Ιουνίου ήταν στο 0,3%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 21,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ 21,2%. Ωστόσο, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για δημιουργία νέας κυβέρνησης από τα δύο κόμματα, η εικόνα άλλαξε και το προβάδισμα της ΝΔ έφθασε στο 1,5%.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.protothema.gr/politics/article/289907/mrb-brosta-12-i-nd-stin-prothesi-psifou-/

Δεν υπάρχουν σχόλια: